Magyar Diáksport Szövetség, Országos Döntő Torna Diákolimpia „B” kategória versenyén Debrecen fiú diák tornászai szép eredményeket értek el.

0

torna1-300x200

Ettől a tanévtől korcsoportok küzdelmeiben a csapatok mellett az egyéni versenyzők is indulhattak és így Debrecenből több iskolából is indultak tornász versenyzők. Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két korcsoportban képviseltette magát csapattal a fiúk a versenyében. A felmenő rendszerű versenysorozat döntőin az ország legjobb 12 iskolája mérte össze a tudását.

Az I. korcsoportban, 1-2 osztály tanulók, egyéni versenyben Kovács Ármin a 2. helyett szerezte meg, nagy szép gyakorlatokat mutatott. Következő korcsoportban 3-4 osztályosok küzdelmében sajnos a vénkertes csapat egy tizeddel maradt le a dobogóról. de egyéniben Kiss Ákos és Szabó Károly jól szerepelt.

A általános iskolások legnagyobb korcsoportjában a Vénkerti Iskola diadalmaskodott a dobogó legtetejére állhatott fel. Kötelező gyakorlatok egyéni versenyében Széles Dániel a dobogó harmadik helyét szerezte meg.

Ebben a korcsoportban már szabadon választott gyakorlatokkal is lehetett versenyezni. A debreceni tornászok kiemelkedően szerepeltek, kibérelték a dobogót! Ki kell emelni Barbócz Bencét, Mozga Csabát és Dezső Norbertet.

Általános Iskolások fiú csapat:
I. korcsoport „B” kategória 
Egyéni: 2. Kovács Ármin, Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
A versenyen indult még a Fekete László Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója.
II. korcsoport „B” kategória
4. Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
A csapat tagjai: Mezei Áron, Tóth Dávid, Hoczka Bence, Kertész Bence,
Egyéni: 4. Kiss Ákos 5. Szabó Károly a Debreceni Dózsa György Általános Iskola
III-IV. korcsoport „B” kategória 
1. Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
A csapat tagjai: Csige Mátyás, Zsákai Máté, Széles Dániel, Mozga Csaba, Dezső Norbert, Barbócz Bence,
Kötelező gyakorlatok egyéni versenye: 3. Széles Dániel,
A szadon választott gyakorlatok egyéni versenye: 1. Barbócz Bence, 2. Mozga Csaba, 3. Dezső Norbert, 4, Szabados Balázs Debreceni Dózsa György Általános Iskola, 6. Fülöp Erik Petőfi Sándor Általános Iskola

Középiskolások fiú 
V-VI. korcsoport kezdő kategória
Egyéni:
2. Csige József Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
9. Parácsi Áron Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona

Felkészítők: Lakatos István, Ladányi Zoltán, Kaszás Péter, Szabó Norbert