Nem csak a kiállítás miatt volt emberhátrányban a Sportiskola

A DSC-SI U17-es csapat hiába játszott jól a mérkőzésen, a bírói ítéletek nagyban befolyásolták a mérkőzés alakulását.

0

                                           3306-2-300x225 Nem csak a kiállítás miatt volt emberhátrányban a SportiskolaFotó:debrecenisportiskola.hu

Nem volt könnyű helyzetben Jankovics Sándor a mérkőzés előtt, több játékosát is nélkülöznie kellett sérülés, betegség miatt, ráadásul az U19-nél szintén ez volt a probléma, oda is adnia kellett pár embert, így mindössze egy mezőnyjátékos ült a debreceni kispadon.

A nehézségek ellenére jól kezdett a Sportiskola, már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést. Az iramra nem lehetett panasz, mindkét együttes lendületesen játszott. A hazaiak ki tudtak egyenlíteni, de a játékrész vége előtt újra a Sportiskolánál volt az előny. Igazán izgalmas volt az első 45 perc, látványos akciókat, szép gólokat láthattak a mérkőzésre kilátogató nézők.

Fordulás után, a játék képe nem változott, de a 35. percben a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe. Szabó megmozdulását túl szigorúan ítélte meg és második sárgalappal számára véget ért a mérkőzés. Az emberelőnyt ki is használták a nyírségiek, három perc alatt megfordították az állást. A DSC ment előre, próbálták megfordítani az eredményt, de az utolsó 10 percben a játékvezető elveszítette a kontrolt a mérkőzés felett. A hazaiak durva szabálytalanságokkal akadályozták meg a debreceniek támadásait, a szankciók viszont elmaradtak, ráadásul Pellest is kiállította a spori a 90. percben.

Összességében jól játszott Jankovics Sándor együttese, de az emberhátrány nagyban hozzájárult a vereséghez.

FILO SE – DSC-SI: 3:2 (1:2)

DSC-SI: Aranyi, Prokisch, Pelles, Szabó, Burai, Spitzmüller (Nagy D. 64’), Simon, Sándor, Szőke, Galla, Rozsnyai

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Rozsnyai 7’, Szabó 35’

Kiállítva: Szabó: 49’, Pelles 90’

Jankovics Sándor: Egy jó iramú, izgalmas, szép gólokat hozó mérkőzést játszottunk.  Sajnos azt kell mondjam, a feltétek nem voltak azonosak. A kiállítás nagyban meghatározta a mérkőzés további részét, mivel legjobb játékosunkat, aki gólt is szerzett, küldte idő előtt zuhanyozni a játékvezető. Amíg egyenlő létszámban voltunk a pályán, jól játszottunk, vezettünk is, azt gondolom, meg is nyerhettük volna a találkozót. De emberhátrányban is mentünk előre, a csapat mindent megtett, hogy megfordítsa az eredményt. A vereség ellenére gratulálok a játékosoknak.