Második félidőben kiütötték Petráék Szlovéniát

Az első félidőben még pontatlanabb, szünet után imponáló játékkal rukkolt elő a magyar női válogatott a debreceni junior világbajnokság nyolcaddöntőjében Szlovénia ellen, és meggyőző különbséggel jutott tovább.

0

                            hirek_foto-5-300x200 Második félidőben kiütötték Petráék SzlovéniátFotó: MKSZ

Sokáig nem esett gól a találkozón, majd két szlovén találat esett az első magyar gól előtt. Pásztor révén kiegyenlítettek a mieink, de nem volt elég határozott a magyar védelem, Szlovénia vezetett, végül a 16. percben fordult meg az eredmény először. Klujber remek egyéni akciójával 8-6 lett az állás. A délszlávok szívósan tartották magukat, 10-10-nél kezdődött a félidő utolsó öt perce. A hajrá a mieinknek sikerült jobban, Kácsor időn túli szabaddobásból elért bravúros találatával két gól volt a magyar előny.

Háfra góljai vezették be a 2. félidőt, szélről is eredményes volt a magyar csapat, hat hólosra nőtt az előny. Márton sorra lőtte az indítás gólokat, az 54. percre pedig tíz gól lett az előny, így a magyar csapat magabiztosan jutott a negyeddöntőbe, és a négy közé jutásért szerdán 16:15-től Románia ellen lép pályára.

Vlagyimir Golovin szövetségi edző: – A szlovénok elleni felkészülési meccsek hozzájárultak ahhoz, hogy jobban megismerjük a játékukat, de azok felkészülési meccsek voltak, itt pedig élesben ment, és egy kicsit megfogott minket, de így is több mint gólos győzelmet arattunk. Most nem foglalkoztunk a románokkal, a meccs után még egy kicsit ünneplünk, de gyorsan nekiállunk a felkészülésnek.

Női junior világbajnokság, Debrecen, nyolcaddöntő:
MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA 31-17 (12-10)

Játékvezetők: Merz, Schilha (németek)

MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Fodor, Faluvégi, Giricz 1, Háfra 3, Hornyák 1, Kácsor 4, Klujber 7 (2), Kuti 1, Lakatos 2, Márton 6, Pásztor 2, Szabó K. 3, Tóvizi 1

Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir

SZLOVÉNIA: Curk, Hadzic, Vojnovic (kapusok), Abina 1, Akalovic, Bon-Brzin 1, Cerovak, Copi 1, Fister, Helbel 4, Kolar, Lovsin 8, Strnad, Voncina, Vucko, Zabjek 2

Szövetségi edző: Bojan Voglar

Kiállítások: 6, ill. 4 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0