Számos fejlesztés az egyetemi sporttelepen

Több mint 30 sportág 30 ezer négyzetméteren. Ketrecfoci és pétanque-pályák, valamint teqball-asztalok is várják a sportolni vágyó hallgatókat és oktatókat a Debreceni Egyetem Dóczy József utcai sporttelepén.

0

20180911-200-300x200 Számos fejlesztés az egyetemi sporttelepen

Néhány év alatt teljesen megújult és jelentősen kibővült az egyetemi sporttelep. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően az egyéni és csapatsportok, a verseny- és tömegsport méltó helyszínt kapott. A labdarúgástól a floorballon át a crossfitig felsorolni is nehéz azokat a lehetőségeket, amelyek közül a Dóczy József utcai sporttelepen választhatnak a mozogni vágyó amatőr- és élsportolók.

Az egyetemi sport komplexitása érdekében számos fejlesztés történt az elmúlt években. Az egyik legnagyobb beruházás a Sporttudományi Oktatóközpont megépítése volt, ahol csaknem kétezer négyzetméternyi fedett sporttér, így egy kézilabdára, futsalra, kosár- és röplabdára, valamint sok más egyéb mozgásformára alkalmas küzdőtér, egy teljeskörűen felszerelt szertornaterem, illetve egy fitneszterem várja a látogatókat. Néhány éve készültek el a műfüves futball-, és a recortan futópályák, idén pedig a strand-, valamint a ketrecfoci, illetve a pétanque pályákkal bővült a sporttelep – sorolja Pöszmet Tibor, a Sportiroda vezetője.

A Dóczy József utcai sporttelepen így már csaknem 30 ezer négyzetméter áll a sportolók szolgálatában, de még többre lenne igény. Hiába ugyanis a szinte nonstop nyitva tartás, a pályák és termek kihasználtsága folyamatosan száz százalékos.

Ezek a létesítmények elsősorban a hallgatók oktatását, illetve szabadidős tevékenységüket szolgálja. De nap mint nap itt (is) edz a DEAC és a DASE szakosztályainak csaknem 1600 versenyzője is. Reggel 8 órától kezdődnek a testnevelés órák kül- és beltéren egyaránt, aztán az élsportolók veszik birtokba a sporttelepet egészen este 9 óráig, majd 11 óráig az egyéb hallgatói tréningek, illetve egyetemi házibajnokságok, kupák töltik ki a napot – részletezi Mikhárdi Sándor létesítménymenedzser.

A fennmaradó időben természetesen bárki bérelheti a tenisz-, vagy futballpályákat, sőt az Egyetemi Életmód Klubtagok kedvezményt is kapnak a pályabérletek árából.  Ha valaki inkább csak nézőként venne részt egy-egy izgalmas mérkőzésen, akkor kültéren összesen ezer, a DESOK-ban pedig 375 ülőhely várja szurkolókat, nem beszélve a nagyon népszerű Teniszke Büféről és annak teraszairól.