A meccs végére helyreállt a világ rendje

U 18-as együttesünk szeptember 22-én délután az EBJL A-csoportjának sereghajtója, az EHC Black Wings Linz ellen lépett pályára idegenben.

0

defaultnews_u18-4-300x200 A meccs végére helyreállt a világ rendje

A hazai csapat a mérkőzés előtt pont nélkül állt a bajnokságban, az ilyen esetekben szoktak úgy fogalmazni, hogy kötelező a három pontot begyűjteni. Sándor Bence tegnap, a Steiermark elleni találkozón megsérült, így nem állhatott a szakvezetés rendelkezésére.

A 1. harmadot végigtámadták a mieink, összesen 21 alkalommal találták el a linziek kapuját, míg a hazai csapatnál hét próbálkozást jegyezhettek fel. A helyzetek azonban kimaradtak, sőt a negyedik percben Divis betalált, így a házigazdák vezetésével zárult a harmad. A 2. játékrészben folytatódtak a debreceni együttes rohamai. Az egyenlítésre a 29. percig kellett várni, akkor Diószegi Szabó Bence értékesítette Dorogi átadását, a Linz pedig kapust cserélt. Néhány másodperccel később a gólszerzőt kiállították, az előnyt Kovanecz használta ki. A 36. percben újra emberhátrányba kerültünk, Ivanov azonban belőtte Szabó Kornél passzát, megint egyenlítettünk. A 3. harmad végére megmutatkozott a két együttes közötti tudásbeli különbség; 50.43-nál Diószegi már a második találatát szerezte. 55.09-nél Szabó Kornél került a büntetőpadra, a Linz pedig lehozta a kapusát. A próbálkozás nem hozott eredményt, Diószegi üres kapus góllal biztosította be a mieink sikerét. 59.25-nél emberelőnyben Borbát is feliratkozott a gólszerzők közé, beállítva a végeredményt. A kapura lövéseket 53-21 arányban nyerték a mieink, ami hűen tükrözi, mekkora fölényben hokiztunk. A debreceni együttes megérdemelten győzött, ha nem sújtja a csapatot „gólínség”, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző nem volt felhőtlenül boldog a találkozó után: „Az első harmadban nagyon nagy fölényben játszottunk, ez igaz az egész mérkőzésre is. Sajnos nem tudtunk gólt szerezni, míg ők a saját harmadunkból elveszített korongot bejátszották a kapu elé és vezetéshez jutottak. Ez egy kicsit megfogta a csapatot, ami abban  mutatkozott meg, hogy a befejezések nem sikerültek. A második harmadban megmaradt a mezőnyfölényünk, de sok kiállítást is kaptunk, emiatt az ellenfél fel tudott jönni, a góllövés pedig most sem ment.  Végül Diószeginek sikerült egy kipattanót értékesítenie. Nem sokáig volt döntetlen az állás, mert emberhátrányban egy távoli lövés fejen találta Gönczit, a korong onnan pattant a kapuba. Még a harmad a vége előtt, egy emberhátrányos szituációban Ivanovnak sikerült újra kiegyenlíteni. A harmadik harmadban ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk, legalább 5-6 üres kapus helyzet maradt ki. Az 50. percben Diószegi távoli lövésének kipattanójából sikerült először vezetést szerezni. Ezután megint emberhátrányba kerültünk, a Linz levitte a kapusát, így Diószegi az üres kapuba lőtte Ivanov passzát. A harmad vége előtt még Borbátnak sikerült egy emberelőnyt góllal befejezni. A kapusunk Gönczi Bence volt, 21 lövést kapott és kisebb bizonytalanságok ellenére hozta a kötelezőt.

Nem tudom azt mondani, hogy jó mérkőzés volt; végig mi irányítottuk a találkozót és mégis több, mint a meccs feléig a Linz vezetett. Valami gond mindig akadt a befejezéseknél, a jó megoldások nem akartak megszületni. Újra előjött a régi probléma, hogy csak egy sor játékában van benne a gól, ha nekik nem megy a játék, akkor nincs, aki átvegye a helyüket. Ahogy telt az idő, úgy lettünk egyre frusztráltabbak, de szerencsénkre a mérkőzés végére helyreállt a világ rendje. E téren feltétlenül előre kell lépni, ha eredményeket szeretnénk a jövőben.”

[EBJL 168] 2018.09.22. 15.15 Linz
EHC Black Wings Linz – Debreceni HK 2-5 (1-0, 1-2, 0-3)
Gólszerzők: 
Divis és Kovanecz, illetve Diószegi Szabó B.(3), Ivanov és Borbát