A DVSE Tatabányán kezdi a szezont

Szombaton 16 órától elkezdi a 2018-19-es szezont a DVSE vízilabdacsapata Tatabányán.

0

    rsz_smitula_gergő-300x200 A DVSE Tatabányán kezdi a szezontFotó: Nagy Anita

A debreceni pólósok 10 hetes felkészülés után játszhatják első tétmeccsüket, ráadásul a felsőházba jutás szempontjából máris egy nagyon fontos idegenbeli derbivel kezdenek. A TVSE-vel Miroslav Bajin együttese kétszer is találkozott a felkészülés során, a HBZ Kupán magabiztos hajdúsági siker született, míg Tatabányán a hazaiak bizonyultak jobbnak egy góllal.

-Nagyon kemény felkészülésen vagyunk túl, az első szakaszában inkább a fizikai felkészülésé volt a főszerep, míg az elmúlt hetekben már a technikára és a taktikára koncentrálunk leginkább. Nehéz mérkőzésre számítok, de én bízom a csapatban, és remélem, hogy mi fogjuk győztesen elhagyni a medencét. –vélekedett az összecsapásról Smitula Gergő.

Tavaly a Tatabánya az alsóházban szerepelt, ahol a Szegedet és az UVSE-t megelőzve a 14. helyen végzett. Katonás Gergelyék célja várhatóan idén is a biztos bennmaradás kiharcolása lesz, míg a DVSE a jelentős fiatalítás ellenére szeretné megismételni a felsőházba jutást. A hajdúságiak nem bíznak semmit a véletlenre, már pénteken elutaznak a meccs helyszínére helyszínére.

A mérkőzés kulcsa a védekezés lehet, ha hátul rendben leszünk, akkor biztos vagyok benne, hogy túl fogjuk lőni őket. Bízom benne, hogy be fognak jönni azok a szisztémák és taktikai elemek, amiket az edzéseken gyakoroltunk. –zárta szavait a fiatal játékos.