Az Acélbikákat is megtörte a Musial legénység

Dunaújvárosba látogattak a DEAC jégkorongosai.

0

                   4_7647-300x168 Az Acélbikákat is megtörte a Musial legénységFotó: MJSZ

A hazaiak nem kezdtek jól, mert egy kapu előtti kavarodás végén a tavaly még dunaújvárosi Izacky emelt éles szögből a kapuba, majd egy kettős hátrányt kellett kivédekezni a DAB-nak, s bár ezt a feladatot megoldották, miután kiegészültek, Németh ért bele gólt érően egy átadásba, s így a 9. percben 0-2-es állást mutatott az eredményjelző. A folytatásban is inkább a DEAC akarata érvényesült, ám a harmad hajrájában megkapták első előnyüket a házigazdák is, s ebből Uski lőtt szép gólt, csökkentve a hátrányt.

A második felvonás nagy iramot hozott, rengeteget korcsolyáztak a csapatok, és sok helyzetet is teremtettek, de Hetényi és Garbacz is bravúrok sorozatát bemutatva őrizte meg kapuját. A harmad derekán két percig játszhatott kettős emberelőnyben a DAB, de nem tudták kihasználni a lehetőségeket, Ami viszont nem sikerült fórban, az összejött egyenlő létszámban: a harmad hajrájában Tóth Gergely egyenlített.

A harmadik húsz perc óriási hazai rohamokkal kezdődött, jöttek is a ziccerek, ám ezek kihasználásával továbbra is hadilábon álltak a játékosok, s a DEAC egy kontrából újra vezetést szerzett, a gólt a korábbi DAB-os Turcotte szerezte. A 47. percben Azari egy emberelőnyös bombával válaszolni tudott, ám a középkezdés után Turcotte távoli lövése becsapta a hazai kapust, így újra a debreceniek álltak jobban. A mérkőzés utolsó tíz percében nagy erőket mozgósítottak a hazaiak az egyenlítésért, de Hetényi ezúttal is remekelt, ás újabb gól nem született. A DEAC megerősítette helyét a dobogón.

David Musial: „Jól indult a mérkőzés, aztán úgy érzem, többször vitatható ítéletet hoztak a játékvezetők, az 5-3-as szituációkkal nem értettem egyet. Ettől függetlenül nagyon örülök a három pontnak, fontos győzelem volt.”

Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 3–4 (1–2, 1–0, 1–2)