Nehéz héten vannak túl az ifik

U 18-as csapatunk október 7-án játszotta le egymás után a harmadik, összességében a nyolcadik idegenbeli mérkőzését. A vasárnapi ellenfelünk az A-csoport második helyén álló KAC együttese volt, akik szintén kiváló játékerőt képviselnek.

0

defaultnews_u18-2-300x200 Nehéz héten vannak túl az ifik

A találkozó történéseit GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző foglalta össze, majd értékelte a látottakat: “Az 1. harmadban a klagenfurti csapat nagy fölényben játszott, 25 lövést küldtek a kapunkra, mi pedig nagyon puhán, megilletődötten kezdtünk. Két emberhátrányt sikerült kivédekezni, de nagyon nagy volt rajtunk a nyomás, amit néhány ajándék koronggal mi is megtoldottunk. A 18. perc végén egy rossz cserét követően a KAC megszerezte a vezetést, aztán a harmad vége előtt 18 másodperccel Ivanov lőtte ki a hosszú felsőt, így 1-1-el tudtunk bemenni az öltözőbe.

A második harmadban lényegesen jobban ment a játék, mi domináltunk, majd Kovács Roland révén sikerült megszerezni a vezetést emberelőnyből. Sajnos nem voltunk képesek megtartani a vezetést; egy buta hibát kihasználva egy percen belül kiegyenlített az ellenfél. Mindez nem fogta meg a csapatot, egyre jobban nyomtuk őket, mire a KAC időt kért.

A 3. játékrészben megint ők domináltak. Ekkor már a csapatokon látszott, hogy fáradnak,  sok volt a hiba mindkét oldalon, de a harmad elején gól nem született. A 47. percben egy buta kiállításunkat követően (a vétkes játékosom sokadszor csinálja ezt), emberelőnyben büntetett az ellenfél és a gólra már nem tudtunk válaszolni.

Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az első harmadra puhán jöttünk ki, már akkor sok mindent elárultunk magunkról. Képesek voltunk váltani, de a helyzetkihasználás és az emberelőnyös játékunk akadozott. Két hét alatt már a nyolcadik idegenbeli mérkőzésünket játszottuk, ez visszatükröződött a lábak és a fejek állapotában is. Hiányzott a ritmusváltás és a jó döntések, amivel további pontokat tudtunk volna szerezni. Ambrus Levente védte a kapunkat, a statisztika szerint 65 lövést kapott. Remekül védett, bravúrokat mutatott be, végig játékban tartotta a csapatot. Mi a statisztika szerint 27 lövéssel veszélyeztettük a KAC kapuját.

Nagyon nehéz és fárasztó hétvégén vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy az ehhez hasonló mérkőzések révén tudunk majd fejlődni, nyilván kitartóan tovább kell dolgozni azokon a területeken, ahol le vagyunk maradva a top-csapatokhoz viszonyítva. Gratulálok a srácoknak!”

[EBJL 13]
Debreceni HK – KAC 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
Gólszerzők:
 Ivanov és Kovács R., illetve Klassek, Dobnig és Sunitsch