Továbbra sincs meg az első győzelem

Harmadik mérkőzését is elvesztette a még mindig tartalékos felállásban szereplő U23-as csapatunk az NBI/B Zöld-csoportjában.

0

                 5bbb1d7cf1ba1-300x225 Továbbra sincs meg az első győzelemFotó:deacbasket.hu

Kovács Adrián együttese beragadt a rajtnál, a pápaiak okosan kihasználták a magassági fölényüket a palánk alatt, és a letámadást is okosan átjátszották. Tóth Bencéék a második negyedben ritmust tudtak váltani, ami érezhetően sok volt a vendégeknek, így a nagyszünetig 5 pontra zárkóztak.

A fordulás után mindkét fél területvédekezésre váltott, amely a pápaiaknak sikerült jobban, és újra kétszámjegyűre növelték fórjukat. A záró felvonásban többször is sikerült felzárkóznia a hajdúsági fiataloknak, ám a rutinos vendégek végül tízpontos győzelmet arattak az Oláh Gábor utcán. U23-asaink a következő fordulóban az eddig mindhárom mérkőzését megnyerő Alba Fehérvár második csapatához látogatnak.

Kovács Adrián: Az egyetlen pozitívum a mérkőzésen, az a második negyedben mutatott reakciónk volt. Ekkor ritmust tudtunk váltani védekezésben, és a támadásaink is feljavultak. Rengeteget kell még javulnunk az egymással való kommunikációban, az egy-egy védekezésünknek stabilabbnak kell lennie és a kizárásokban is fejlődnünk kell. Amíg ez nincs meg, addig nem tudunk előrelépni, főleg ilyen alacsony szerkezetben.

DEAC U23 – Concordia Motax KC Pápa 73-83 (13-25, 28-21, 11-17, 21-20)

DEAC: Tóth 23/6, Tisza 5, Kozák M. 16/3, Asszú 2, Szekeres 8/6 cserék: Csomor 12/3, Kozák B. 7/3, Balázsi -, Nemes D. -, Neuwirth -.

Edzők: Kovács Adrián, Gál Balázs