Visszavágott az UTE

Az UTE hatékony emberelőnyös játékának köszönhetően nyerte meg a DEAC elleni hétfő esti rangadót.

0

           4_7651-300x168 Visszavágott az UTEFotó: MJSZ

Izgalmas csatát hozott a hétfő esti rangadó. Kiegyenlített volt az első harmad, de a 18. percben a vendégek szereztek vezetést Novotny révén. Az UTE aztán a második felvonásban fordított két emberelőnyös találattal: előbb Hebar volt eredményes, majd Ropret is bevette a kaput honfitársa passzából. A DEAC azonban 20 másodperccel később máris egyenlített Kovács Bronson jóvoltából. Egy újabb debreceni kiállítás következett, amellyel nem tudtak élni a hazaiak, nem úgy a következővel: a 40. percben Kocsis közeli gólja újra újpesti vezetést ért.

Az utolsó felvonás elején Hebar tovább növelte a különbséget, ezúttal egyenlő létszámnál. A büntetések sorozata nem ért véget, az UTE egy ideig kettős fórban játszhatott, de aztán Peter Huba is leült, ám gól nem született. Hári és Benk, majd Novotny, Kiss Philip és Ropret is két percet kapott, és az emberelőnyt Turcotte váltotta gólra, így a hajrára megint csak egy volt a különbség. A DEAC az 59. percben lehozta kapusát, de Csányi Karol korongot szerzett, és a kék vonalról fonákkal a kapuba emelt, ezzel eldöntve a meccset.

Az UTE a győzelemmel közelebb zárkózott a dobogós DEAC-hoz.

David Musial: „Jó meccset játszottunk, a csapatom harcolt. Fiatal együttesem van, az UTE egy nagy csapat, és szoros csata volt. Párszor nem értettem a játékvezetőket, de ez nem kifogás.”

UTE-DEAC 5-3 (0-1, 3-1, 2-1)