Hajszálon múlt a továbbjutás

Vasárnap a Magyar Kupában várt újabb kihívás a DEAC floorballosaira, ismételten a tavalyi bronzérmes IBK Cartoon Heroes otthonába látogattak az egyetemisták. A múlt heti döntetlent követően ismételten a levegőben lógott egy kiélezett, élvezetes mérkőzés és a szurkolóknak végül nem is kellett csalódnia.

0

Radványi-Balázs-és-Lippai-Péter-1-300x200 Hajszálon múlt a továbbjutás

Ezúttal sem a legjobb előjelekkel vágott neki az érdi kiszállásnak az egyetemista gárda, a múlt heti keret is cserélődött, hiányzott a csapatkapitány Pál Lóránt és Okos Csanád és Dr. Héjja Gábor is. A kapuba így a betegséggel küzdő Dorogi Kristóf térdelt, a védelembe visszatért Lippai Péter és Szabó Bence, míg a támadóalakzatba Radványi Balázs érkezett erősítésként.

Az első pillanattól kezdve jól pörögtek a csapatok. A lélektanilag is fontos vezető gólt a DEAC szerezte meg Radványi Balázs révén. Nem tétlenkedett a válasszal a hazai csapat sem, a szintén most visszatérő Varga Dénes egalizált. A továbbiakban is szinte minden támadásból gól született, előbb Füzesi Csaba volt szemfüles a hazai kapu előtt, ismét előnyhöz juttatva a cívisvárosiakat (1:2). Ám egy rövid, egyperces jó periódus is elég volt a hazaiaknak a fordításhoz, előbb Takács Roland egyenlített, majd Baán Krisztián gólja már a hazaiakat juttat előnyhöz (3:2). A továbbiakban is maradt a lüktető tempó, ám a pihenőig már nem született újabb gól, pedig az egyetemisták még emberelőnyben is kísérletet tehettek a gólszerzésre.

A második húsz perc aztán ismét eseménydúsan indult, a hazaiak voltak fegyelmezetlenebbek, kettős emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért a debreceniek. Végül Varga Gergőnek sikerült túljárnia a mesehősök eszén, 3:3-ra alakítva az állást. Újabb lehetőség nyílt emberelőnyös helyzetből gólt szerezni, ám a CH jött ki ebből a speciális helyzetből jobban, Csík Dániel szerzett emberhátrányos gólt (4:3). Rövid idő leforgása alatt már a DEAC találta magát kettős emberhátrányba, de ezt a helyzetet sikerült átvészelni. Sőt, sima emberhátránynál Nyisztor Szabolcs a labdaszerzését követően szépen fejezte be akcióját, amellyel ő is feliratkozott a gólszerzők közé (4:4). Közel voltak a vendégek a sima emberhátrány kivédekezéséhez is, ám Baán Krisztián találata ismét a hazaiak juttatta előnyhöz (5:4). Ezt követően is a hazaiak hívták fel magukra a figyelmet egy jó perces etappal, Kovács Gergely, majd Csík Dániel is betalált, így rövid idő leforgása alatt háromgólosra hízott a mesehősök előnye. A rövidzárlatot követően ismét felvették a mérkőzés tempóját a debreceniek és még a szünet előtt érkezett a lélektanilag is fontos szépítés Nyisztor Szabolcs révén (7:5).

Az utolsó húsz percet négy a négy ellen kezdték a csapatok, majd egyenlő létszámnál érkezett a fontos találat, egy szép kontra végén Radványi Balázs góljával már egygólosra olvadt a differencia (7:6). A folytatásban is rohamoztak a debreceniek: kapuvas, túljátszott helyzet és Blaumann-bravúrok akadályozták a cívisvárosiak egyenlítését. A hazaiak lehetőségeiben is benne volt a gól és a mérkőzés eldöntése, de Dorogi Kristóf is több parádés védést bemutatva tartotta mérkőzésben az övéit. Négy perccel a vége előtt 19-re húzott lapot a debreceni csapat, a kulcsjátékosokat igyekezett minél több percet pályán tartani Varga Tibor, majd emberelőnyben is próbálkozhatott az egyetemista csapat. Meddő fölényig sikerült eljutni és a hazaiak is igyekeztek rutinosan pörgetni az órát. Még kapusát is lehozta a vendég csapat, de az egyenlítés nem sikerült, minimális különbségű vereséget szenvedett a DEAC.

Keserű a pirula, hiszen februárban Debrecen ad otthont a Magyar Kupa négyes döntőjének, ahol így sajnos nem szurkolhatunk a DEAC csapatának. Ugyanakkor a mérkőzésen nyújtott produkció miatt nincs szégyenkezni valója a fekete-fehéreknek, mindenki kiadta magából a maximumot, több jó egyéni teljesítmény is volt és ismét közel járt a debreceni csapat ahhoz, hogy a tavalyi bronzérmes otthonában meglepetést okozzon.

Magyar Kupa, 2. forduló (legjobb 8 közé kerülésért)
IBK Cartoon Heroes-Kinizsi – Debreceni EAC 7:6 (3:2, 4:3, 0:1)
Érd, Batthyány Sportiskola, 40 néző
Vezette:  Szentkúti Frigyes,Tóth Krisztián

DEAC pontszerzői: Nyiszor Szabolcs (2+2), Radványi Balázs (2+1), Varga Gergő (1+1), Füzesi Csaba (1+0)