Hátrányból fordított és nyert a kis DEAC

Az egyetemistáknál ismét a csereként beálló Bíró volt a főszereplő.

0

20150313112149_sport-foci-gol-labda-bankracio_642x369_cover-9-300x172 Hátrányból fordított és nyert a kis DEAC

Katona László együttesen több mérkőzésre való helyzetet kihagyott az első félidőben, többször egy az egyben vezették a labdát a kapusra, volt, hogy túl is jutottak rajta, de gólt nem tudtak szerezni, a Derecske viszont a második félidő elején előnybe került. A DEAC edzője azonnal reagált, pályára küldte Bíró Rolandot, ő pedig gólokkal hálálta meg a bizalmat. A két találat közt még Csák is értékesített egy lehetőséget. A hosszabbításban volt egy kis kakaskodás a játékosok közt, a játékvezető mindkét fél részére kiosztott 1-1 piros lapot. A vendégek még szépítettek, de középkezdésre már nem maradt idő, így két vereség után ismét győzelemnek örülhettek az egyetemisták.

DEAC – Derecske: 3:2 (0:0)

DEAC: Dudás, Szarka, Nagy K., Csák (Blága 85’), Barabás, Mizsák (Varga 73’), Molnár (Báló 87’), Tar, Révai (Bíró 53’), Sós, Kincses

Edző: Katona László

Gólszerzők: Bíró 76’, 85’, Csák 80’

Katona László: Két jóval erősebb csapat ellen nem sikerült pontot szereznünk, így ez a találkozó nagyon fontos volt számunkra. Nyugodtam mondhatom, rekordot döntöttünk egy félidő alatt helyzetkihagyásban, hihetetlen, mik maradtak ki, még 100%-os ziccereket is elhibáztunk. Mindez meg is bosszulta magát, ellenfelünk szerzett vezetést. Pályára küldtem Bíró Rolandot, aki csereként mindig jól teljesít, az ő góljával egyenlítettünk, majd rövid időn belül még rúgtunk kettőt a mérkőzés vége előtt 10 perccel. A legvégén még szépített a Derecske, de a győzelmünk már nem forgott veszélyben. Összességében magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de a játék képe és a helyzetek alapján megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. A csapat tartását bizonyítja, hogy már nem először tudtunk felállni hátrányból. Idén az a célunk, hogy stabil középcsapattá váljunk, már kialakult egy olyan váz, amivel partiban tudunk lenni a legjobbakkal is.