Kiváló játék és egy pont az éllovas ellen

November 4-én délben az EBYSL B-csoportját vezető UTE látogatott Debrecenbe. A vendégek komoly játékerőt képviselnek, erre nézve elegendő azt megemlíteni, hogy közülük többen helyet kaptak az újpesti felnőtt csapat keretében is.

0

defaultnews_u20_ebysl-300x200 Kiváló játék és egy pont az éllovas ellen

A mieink három sorral álltak fel a mérkőzésre, a lila-fehérek négy sorával (19 játékosával) szemben. Nem kezdődött túl jól a mérkőzés, 01.35-nél Pápa középről leadott lövése beperdült Ambrus Leventéről. A fiúk azonban nem estek kétségbe, 02.33-nál már jött is a válasz; Markov tette be a kapu elé a pakkot, a jól érkező Rácz Kristóf pedig laposan a újpesti hálóba vágta. 04.17-nél újra fordult a kocka, Zsigmond Áron lépett ki a baloldalon, középre adásából Zsigmond Benceszerzett gólt. A következő percekben kiegyenlített játékot láthattak a nézők, a védelmek azonban remekül zártak. 10.33-kor Filep indult meg, a visszatett korongot Rácz Kristóf egyből ellőtte, egyenlítettünk!

A 2. harmad két jó hazai lövéssel indult, az UTE kapusa azonban a helyén volt. A játékrész elején a hálóőröké volt a főszerep, hibátlanul tették a dolgukat. A 6. percben Filep kapu mögül visszatett korongjából Markov találta el a vasat. Kemény küzdelem folyt a jégen, a mieink felvették a kesztyűt, különösen a jól pörgő első sorunk. 32.02-nél a játékvezetők Filep Zsombort küldték ki, négy perccel később Markov-ot. Bár meleg volt a pite, mindkét emberhátrányt sikerült kivédekezni, nem utolsó sorban Ambrus Levente jó védései révén.

Hazai előnnyel indult a 3. harmad, 41.42-nél Kovács Sebestyén kapott egy két percest. A hátrányban az UTE védelme jól állt a lábán, éppúgy, mint a miénk Filep kiállításánál. A 49. percben az újpestiek közül Bartát, majd kicsit később Rácz Kristófot állították ki, gól azonban nem esett. 57.00-nál Pokornyi került a büntetőpadra, szűk másfél perccel később Markov és Kovács párosa következett. A hazai szakvezetés időt kért, 5 a 4 ellen ment a játék, de az egyre fáradtabb hazai játékosok nem tudták feltörni az újpesti reteszt.

A hosszabbításban 61.20-nál elvesztettük a korongot, a lilák támadását Mansson fejezte be, ezzel az UTE hazavitte a bónusz pontot.

U 20-as csapatunk elismerésre méltó teljesítményt produkált a rendkívül erős, számbeli és fizikai fölényben játszó újpestiekkel szemben. Győzni ugyan nem sikerült, viszont sikerült pontot szerezni, ami szintúgy ígéretes.

JAN BYLESJÖ és STEFAN FALK is nagyra értékelték csapatuk teljesítményét:

„Az egész meccsen kiválóan küzdöttünk az UTE négy sorával szemben. A fiúk végig magas szinten hokiztak és jó pontszerzési lehetőségeket teremtettek. Jó esélyünk volt arra, hogy a 3. harmad végén megnyerjük a mérkőzést, de az emberelőnyös játékunk ezúttal nem működött úgy, ahogyan szerettük volna. Ennek ellenére elégedett vagyok azzal, ahogyan a csapatunk felnőtt a feladathoz és pontot szerzett egy kemény ellenféllel szemben.”

Debreceni HK-UTE 2-3 hu (2-2, 0-0, 0-0, 0-1)
Gólszerzők: 
Rácz Kr.(2), illetve Pápa, Zsigmond B., és Mansson