Nagyot küzdöttek a lányok

A DVSC Schaeffler mindkét játékosa pályára lépett az Európa-bajnokság első mérkőzésén Hollandia ellen.

0

                           

hirek_foto-300x169 Nagyot küzdöttek a lányok
Fotó: © kolektiff

A magyar csapat Bíró – Lukács, Kovács, Kovacsics, Mészáros, Háfra, Schatzl hetessel kezdett, védekezésben Planéta váltotta Kovácsot, a találkozó első gólját Schatzl szerezte, az egyenlítő gólt Van der Heijden lőtte Bíró kapujába. A hollandok hálóőre előbb Lukács, majd Háfra próbálkozását hárította, a másik oldalon Bíró is remek védéseket mutatott be. A magyar gólcsendet hét perc után Schatzl törte meg, és ezt követően beindult a magyar gólgyártás, Mészáros beállóból egyenlített, majd Tóth átlövésével vezetéshez jutottak a mieink (4-3). Tóth kétpercese után emberhátrányban támadhattunk, Kovacsics a léc alá bombázott, de nem sokáig tartott az előny, Dulfer előbb az üres kapuba lőtt, majd magyar labdavesztést követően Van der Heijden volt résen és be is lőtte (5-5). A magyar csapat egy háromgólos szériát produkált, ezzel a mérkőzésen először vezetett három találattal Kim Rasmussen együttese. Miután egyre felzárkóztak a hollandok magyar időkérés következett, a kapuban Kiss váltotta Bírót, aki rögtön egy szenzációs védéssel debütált az Eb-n. Fél perccel a vége előtt holland támadásnál Helle Thomsen is kikérte az idejét, Van der Heijden hetest harcolt ki, Groot pedig nem hibázta el, így 11-11-es félidei eredménnyel mehettek a szünetre a csapatok.

Lukács góljával folytatódott a második félidő, Abbingh kapott két percet, de a hollandok emberhátrányban egyenlíteni tudtak (12-12). Kovacsics lövését Wester állította meg, majd Grootot nem sikerült megfékezni, aki megfordította a találkozót. Három gólos holland vezetésnél magyar időkérés következett, segített is, Háfra átlövésből a bal felsőbe talált be (16-18). A magyar csapat tíz percig nem bírt ellépni, a hollandok stabilan tartották a két-három gólos előnyüket. A 49. percben Háfra találatával sikerült feljönni egyre, így Hollandia időt kért (21-22). Tóvizi szabálytalanságát követően hétmétereshez jutottak a hollandok, ám Kiss kivédte Polman büntetőjét, majd Kovacsics egyenlített. Nem sokáig tartott az örömünk, rossz csere miatt Pálos-Bognárt is kiállították, így ellenfelünk ki is használta a kettős emberelőnyét (22-24). Hárommal vezetett Hollandia, amikor Kim Rasmussen kikérte az idejét. Ekkor a hollandok már egy 4:0-ás sorozatnál jártak, ráadásul Háfrát ki is küldték két percre. Kovács még szépített egyet, majd Schatzl szélről gyönyörű gólt lőtt. A magyar csapat három gólos vereséggel mutatkozott be Hollandia ellen.

Női Európa-bajnokság, C-csoport, 1.forduló:
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 25-28 (11-11)
Montbéliard, játékvezetők: Viktoriia, Tatyana
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss (kapusok), Háfra 5, Kazai 1, Kovács 5 (2), Kovacsics 3, Lakatos, Lukács 3, Mészáros 1, Orbán, Pálos-Bognár, Planéta, Schatzl 4, Szalai, Tóth 2, Tóvizi 1

Edző: Kim Rasmussen

HOLLANDIA: Wester, Duijndam (kapusok), Abbingh 3 (1), Amega, Bont 3, Dulfer 5, Freriks, Groot 3 (1), Kramer 2, Malestein 1, Polman 3, Rozemalen 1, Smeets 1, Van 5, Visser 1

Edző: Thomsen Helle

Kiállítások: 10, ill. 10

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Büszke vagyok a csapatra, pár perc után felvettük a ritmust, jól játszottunk, de az utolsó negyedórában a fontos pillanatokban a hollandok okosan és nyugodtan játszottak, és olyan előnyre tettek szert, amivel megnyerték a mérkőzést. Dolgozunk tovább, a következő, horvátok elleni meccsre készülünk.