Záporoztak a lövések a Titánok kapujára

December első napján U 18-as csapatunk Zalába látogatott és az Egerszegi Titánokkal mérkőzött meg. Elegendő volt rápillantani a bajnoki tabellára, hogy kitűnjék, a két együttes nincs egy súlycsoportban.

0

defaultnews_u18-300x200 Záporoztak a lövések a Titánok kapujára

Az 1. harmadban jelentős fölényt harcoltak ki a mieink, a hazaiak azonban jól védekeztek, a szerencsével sem álltak hadilábon, sőt De Paoli szólójával a vezetést is megszerezték. A 2. játékrészben fordított a debreceni együttes, 31.25-nél Sándor László egyenlített, majd 3 perccel később Bartók értékesítette Szabó Kornél átadását. Számos jó helyzetünk maradt kihasználatlanul, a harmad végén pedig egy kettős emberhátrányt is ki kellett védekeznünk. A 3. harmadban növeltük az előnyünket, 42.25-nél Bartók használt ki egy emberelőnyös lehetőséget. Másfél perc múlva Somogyi révén furcsa, balszerencsés találattal szépítettek a Titánok, az 52. és az 55. percben azonban Ivanov szemfüles góljai végleg eldöntötték a találkozó sorsát.

A mieink biztosan nyerték a mérkőzést, bár keményen meg kellett küzdeni a foggal-körömmel védekező hazai játékosokkal. A „bunker-hokit” játszó csapatok ellen szerepelni mindig nehéz, de a debreceni legénység sikerrel oldotta meg ezt a feladatot is.

György József: „Az 1. harmadban teljesen beszorítottuk a hazai csapatot. Behúzódtak a kapujuk elé, a kapusuk is igen jó volt, ráadásul nálunk minden kimaradt, az akciók valahol mindig elakadtak. 17 alkalommal lőttünk kapura, ők háromszor próbálkoztak, ezekből egy be is ment; az egerszegi csatár egyéni akció végén kijátszotta a hátvédünket és laposan becsúsztatta a korongot. A 2. játékrészben 5-14 volt a kapura lövések aránya. Sándor László kékről leadott lövése beakadt, majd Bartók pofozta az üres kapuba Szabó Kornél passzát. A játék képe nem változott, helyzetek sokaságát hagytuk ki, majd a harmad végén kettős emberhátrányba kerültünk, de sikerült kivédekezni. A 3. periódusban egy emberelőnyös góllal megint Bartók volt eredményes, de a hazaiak is betaláltak egy 0-szögből kapura emelt lövéssel. A találkozó végén Ivanov kétszer volt eredményes, Bartók kipattanóit értékesítette. A meccsen Belomoev védett, 15 lövést kapott, míg a mieink 47 lövést küldtek kapura. Ellenfelünkben nagyon jól védekező csapatot ismerhettünk meg, akik a kiugrásokra építik a játékukat. Nem véletlen, hogy a nagyobb játékerőt képviselő csapatok dolgát is gyakran megnehezítették. Nagyon értékes 3 ponttal gazdagodtunk és nagy lépést tettünk az öt kiemelt csapat közé jutás felé.”

Egerszegi Titánok – Debreceni HK 2-5 (1-0, 0-2, 1-3)
Gólszerzők: 
Bartók(2), Ivanov(2) és Sándor L.