Felolvasztották a Jégmadarakat a fiúk

Egyetlen egy hoki meccset rendeztek december 15-én Debrecenben, ezt a DHK U 14 C csapata vívta a Szekszárdi Jégmadarak ellen.

0

defaultnews_u14-300x200 Felolvasztották a Jégmadarakat a fiúk

A találkozó előtt mindkét együttes 2 győzelemmel, 6 ponttal állt a bajnoki tabellán. A számok szerint tűnhetett tehát, hogy két nagyjából egyforma alakulat találkozik, de a mieink mellett szólt azonban a hazai pálya előnye.

Az 1. harmad nagy része mezőnyjátékkal telt el. A vendégek kétszer annyit (5-10) lőttek kapura, mint a debreceniek, gólt azonban csak a mieink szereztek. 07.30-nál Kiss Benedek került a büntetőpadra, 08.03-nál azonban Vincze Dávid emberhátrányban is betalált, Tóth Ákos átadásából.

A 2. játékrészben kevés feljegyzendő esemény történt; 30.51-nél Tóth Ákos ezúttal Lékó Marcellt szolgálta ki, aki a hálóba talált, kétgólos vezetésünkkel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A 3. harmadban sűrűsödtek az események; 46.47-nél Vincze Dávid szerzett újabb gólt, a vendégcsapat pedig időt kért. Egy perc múlva Majoros Zsombor is betalált, majd röviddel később Jáksó révén szépítettek a szekszárdiak. Az 52. percben újra Majoros volt eredményes, az 55. percben pedig Máthé MIklós megszerezte a hatodik hazai gólt. 56.45-nél a vendégek lehívták a kapust, aki 57.13.-nál visszatért a helyére, az eredmény viszont már nem változott.

A jobb 3. harmadot produkáló és a helyzeteit nagyobb hatékonysággal értékesítő debreceni együttes megérdemelten nyerte a meccset és 3 ponttal elhúzott riválisától.

Salánki Attila vezetőedző: „A meccs után a találkozó legjobbjává megválasztott Vincze Dávid már az első harmadban fontos gólt szerzett emberhátrányból. A második harmadban egy góllal növeltük előnyünket, így a döntés az utolsó játékrészre maradt. Harcos, küzdős harmadik harmadot láthatott a közönség. A három pont sorsa egyetlen percig sem forgott veszélyben, a bekapott gól volt az egyetlen, ami miatt kicsit rossz szájízünk maradt. Néhány rossz döntést leszámítva az egész csapatunk jól játszott. Az előkészítősök nagy hasznára voltak az együttesünknek, ezúton is köszönöm a munkájukat!”

Debreceni HK C- Szekszárdi Jégmadarak 6-1 (1-0, 1-0, 4-1)
Gólszerzők:
 Vincze D.(2), Majoros(2), Lékó, Máthé