Könnyedén győztek a srácok

U 18-as csapatunk szombat délben hazai jégen játszotta az EBJL alapszakaszának utolsó mérkőzését, ellenfeleink a Vasas SC sportolói voltak.

0

defaultnews_u18-4-300x200 Könnyedén győztek a srácok

Részünkről a találkozónak csak statisztikai szempontból volt tétje, mivel a mieink az eredménytől függetlenül biztos résztvevői az EBJL–középszakaszának.

Az 1. harmadot debreceni kiállítás vezette be, Révész Csongor kapott 2 percet bottal lökésért. A hátrányban jól védekeztek a mieink, éppen kiegészültünk, amikor Ivanov szólót vitt, de ekkor még kimaradt a helyzete. A 9. percben Smirnov tört be nagy lendülettel és futtából a vasat találta telibe. 10.06-nál Ivanov szerzett korongot az ellenfél harmadában és értékesítette a lehetőséget. A 11. percben Spakovszky kevergetett ügyesen, átadását Orosz lőtte rá, de a Vasas kapusa hárított. 15.12-nél Ivanov húzogatott a kék vonalnál, majd váratlanul, takarásból ellőtte a pakkot, a piros-kékek kapusa nem tudott hárítani. 16.10-nél Horácskó kontrázta le a mieinket és szépített. A harmadban jobbára kiegyenlített játék folyt a jégen (mindkét csapat 10 kapura lövésig jutott), de a mieink hokiztak veszélyesebben.

A 2. harmadban leginkább a küzdelem dominált, de mindkét csapat előtt adódtak helyzetek. 29.10-nél Orosz Ádámot állították ki, az előnyben keményen próbálkozott a Vasas, de jól zárt a védelem és Gönczi Bence is kiváló formában védett. A 34. percben Papik nagy helyzete maradt ki, majd a harmad legvégén a vendégek hagytak ki ajtó-ablak helyzetet. Másodpercekkel a duda előtt Ivanov ugrott ki, lekorcsolyázta ellenfelét, aki a döntő pillanatban gáncsolta. A Vasas hátvédjének büntetése áthúzódott a 3. harmadra. Ebben a játékrészben is a mieink játszottak enyhe fölényben.

A 3. harmad elején a vendégcsapat kivédekezte Mayer kiállítását, bár a 2. percben Bartók cselsorozata gólt érdemelt volna. 42.04-nél viszont már nem volt pardon; Ivanov és Smirnov zilálták szét a vendégek védelmét, az akciót Bartók góllal fejezte be. 47.01-nél ismét emberhátrányba kerültünk, a fővárosi csapat pedig nagy nyomást helyezett a mieinkre. A 48. percben Gönczi kétszer nagyot védett a botossal, majd Horácskó ugrott ki, az első lövését még hárította a hazai hálóőr, az ismétlés azonban bement. Az 51. percre is jutott egy szép Gönczi-védés, a következőre viszont egy szép gól; Szabó Kornél remekül tört ki a jobb szélen, átadását Bartók élesen keresztbe lőtte, Ivanov pedig kapásból bebombázta. A mérkőzés legvégén is jól védekeztünk, ha kellett, fagyasztottuk a korongot és a 3. harmadot is 2-1-re nyertük.

A sikeres alapszakasz méltó lezárásaként a debreceni legénység felszabadult, színvonalas hokival rukkolt elő, biztosan nyerte a találkozót, ezzel megerősítette a 3. helyét és 51-re növelte pontjainak számát az EBJL B- csoportjában.

György József: “Az első harmadban sikerült kétszer is betalálni, mind a két alkalommal Anton Ivanov volt a főszereplő. Az elsőnél nagyon szemfülesen, az ellenfél indítását lefülelve tette be a kapus lábai között a korongot, a másodiknál pedig a kékről elengedett távoli lövéssel meglepte a vendégek kapusát. A harmad 17. percében, egy elvesztett korongból lekontráztak minket, szépített a Vasas. A második harmadban senki sem tudott gólt szerezni, de úgy éreztem, hogy jobbak voltunk. A 3. harmadban Ivanov és Smirnov szép összjátéka után Bartók volt eredményes, majd egy emberhátrányos góllal közelebb került hozzánk az ellenfél. Viszont nem éreztem bennük az erőt, hogy megfordítsák a mérkőzést. Végül Szabó Kornél szép betámadását követően, Bartók üres kapus passzából Ivanov fejezte be az akciót. A kapuban Gönczi Bence 27 lövést kapott. Ezen a meccsen volt a legmagabiztosabb, hozta a kötelezőket és ezen felül számtalan szép védéssel, bravúrokkal tette biztossá a győzelmünket. Nagyon szép játékkal hoztuk le ezt a találkozót is. Nem volt eredménykényszer, ilyenkor könnyebb játszani, ennek megfelelően a srácok szebbnél szebb támadásokat vezettek. Gönczi Bence is nagyon jó teljesítményt nyújtott, aminek kimondottan örvendek. Mind a hazai, mind az osztrák bajnokság alapszakaszában sikerült a vártnál jobb helyezést elérni, így most négy napos pihenővel készülhetünk a középszakaszra.

Gratulálok a srácoknak, köszönöm a szülőknek a támogatást és azt, hogy napi rendszerességgel a rendelkezésemre bocsájtják a gyermekeket! Játékosoknak, szülőknek, a stábnak, edző kollégáimnak, valamint a DHK vezetőségének és alkalmazottainak kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!”

Debreceni HK – Vasas SC 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)
Gólszerzők: 
Ivanov(3), Bartók