Kevésen múlt a bravúr az idei első meccsen

A DEAC futsalosai a 4. helyen álló Haladás ellen kezdték meg idei bajnoki szereplésüket.

0

           49864689_2214650798569553_3395073799543062528_n Kevésen múlt a bravúr az idei első meccsenFotó: Derencsényi István

Az első 10 percben még érződött a két csapat közti különbség, de ahogy telt az idő, ez a különbség fokozatosan eltűnt, Elek Gergő tanítványai egyre bátrabban játszottak, kiegyenlítetté vált a találkozó. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, de 20 perc után mindkét kapu érintetlen maradt. Egyetemistáink tökéletesen szervezték meg védekezésüket, labdaszerzések után gyors kontrákból veszélyeztettek. Szünet után is szemre tetszetős játékot produkáltak, egy percnyi kihagyás viszont eldöntötte a három pont sorsát.

A vereség ellenére csapatunk emelt fővel jöhetett le a pályáról, közel álltak ahhoz, hogy itthon tartsák az egyik pontot. Azért pedig külön elismerést érdemelnek a fiúk, hogy eltüntették azt a különbséget, ami a profi és amatőr csapat közt van, végig partiban tudtak lenni az élmezőnyhöz tartozó Haladással.

Szép volt srácok!

Férfi futsal NB-I

DEAC – Haladás VSE: 0:2 (0:0)

DEAC: Dobi, Szentes Bíró, Vékei, Kondás, Varga

Cserék: Faragó Á., Krajcsi, Tóth A., Faragó L., Rácz, Pallai, Berecz, Nyeste

Edző: Elek Gergő

Elek Gergő: A mérkőzés elején a Haladás birtokolta a labdát, próbáltak nyomást gyakoroltak ránk, mi inkább a védekezésre koncentráltunk, amit jól oldottunk meg, ezt bizonyítja, ellenfelünknek igazán komoly gólszerzési lehetősége nem volt. 10 perc után elhittük, lehet keresnivalónk, már a kontráinkban is volt átütőerő, helyzeteket tudtunk kidolgozni. A második félidőben ki-ki mérkőzést játszottunk, birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk, érzésem szerint nagyobb helyzeteink voltak, mint ellenfelünknek. Viszont ahogy lenni szokott, míg mi nem tudtunk élni a lehetőségekkel, a Haladás helyzet nélkül betalált, majd még ebben a percben egy pillanatnyi kihagyásunkat kihasználva kettőre növelte előnyét. Úgy gondolom, végig partiban voltunk a Haladással, aki nem tudta, melyik a profi csapat, az a játék képe alapján nem tudta volna megállapítani, ezt a különbséget sikerült eltüntetnünk. A mérkőzés bizonyos periódusaiban mutatott játékkal elégedett voltam, a védekezéssel viszont az egész találkozón, Dróth Zolit és Simicet sikerült semlegesítenünk, ezzel kihúztuk ellenfelünk méregfogát. Tökéletesen valósítottuk meg a pályán, amit előzetesen megbeszéltünk.

Hétfőn, ha ugyan ilyen elánnal és lelkesedéssel fogunk játszani, nagy valószínűség szerint az három pontot fog érni, de egy egészen más mérkőzés lesz. A Csömör szerintem sokkal jobb csapat, mint azt a helyezése mutatja, tegnap a második helyen álló Dunaferr ellen szoros mérkőzést tudtak játszani, 2:1 lett a vége úgy, hogy a Dunaújváros a 40. percben szerezte meg a győztes találatot. Nehéz mérkőzésre számítok, a Csömör jól váltogatja a zóna védekezést a letámadással, türelmesen és koncentráltan kell játszanunk ellenük, fontos, hogy birtokoljuk a labdát, támadásainkat lövésekkel fejezzük be, ezzel megakadályozva a kontralehetőséget. Nagyon szeretnénk megszerezni a győzelmet, de egy ponttal sem lennék elégedetlen.