Szanyi & Szanyi értékel

A labdarúgó mérkőzésekhez hasonlóan, a a kézilabdás lányok mérkőzéseiről is lesznek értékelések a jövőben, erre a Németországban élő, de nagy DVSC drukker Szanyi Sándort kértük fel, aki nem mellesleg, a Cottbus férfi kézilabdacsapatának másodedzője és technikai vezetője. Az értékelésben segítségére lesz édesapja, id. Szanyi Sándor is.

0

49694545_311751216132531_4656595180021874688_n-300x193 Szanyi & Szanyi értékel

A mérkőzés előtt sokan azt mondták, sima vereség lesz, de akár nagy zakó is lehet a lányok Érd elleni mérkőzésének a vége. A csapat viszont alaposan rácáfolt a kétkedőkre, ráadásul, ha nem kapkodják el a támadásokat, úgy gondolom, nem csak a döntetlen, hanem még a győzelem is meglehetett volna.

A Budaörs elleni mérkőzésen már körvonalazódott, mit is szeretne Köstner Vilmos játszatni a csapattal, ez Érden még jobban megmutatkozott. A lányok próbáltak egy technikás, gyors letámadásos kézilabdát megvalósítani, agresszíven védekeztek, ez jól is működött az első félidőben. Hatékony volt a hatosfal, jól léptek ki a lövő játékosokra, igyekeztek kiszorítani az érdi szélsőket. Sajnos Oguntoye fölött többször átemelték a labdát, de az, hogy nem tudott extra teljesítményt nyújtani, annak is betudható, hogy a mérkőzés elején egy erős lövés eltalálta a fejét, ezért később le is kellett cserélni. Gyors középkezdések vagy labdafelhozatalok után többször is sikerült meglepni a hazaiakat, de a támadásokba azért be-be csúsztak hibák, a lövések elakadtak a védőfalban vagy a kapusban. Ebben a játékrészben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ha nem kapkodunk a befejezéseknél, egészen más lett volna az első félidei eredmény.

A lányok is érezték, lehet keresnivalójuk a tavalyi bronzérmes ellen, de úgy gondolom, túl nagy volt bennük a drukk, ezért több pontatlanság volt a játékukban, időnként hiányzott a türelem, túl hamar lőtték el a labdát, de a kapufa is a hazaiakat segítette ezen a mérkőzésen. Ettől függetlenül sikerült folyamatosan zárkózni 1-2 gólra, de ehhez kellett Triffa Ági remek teljesítménye is. Ha már említettem kapusunkat, azt is meg kell jegyezni, az érdi portás, Janurik is nagyszerű napot fogott ki. Védekezésünk is rendben volt, de a játékvezetők túl agresszívnek minősítették és többször kétperces büntetésekkel sújtották a csapatot. A 40. perc végén úgy nézett ki, sikerül elkapnunk a fonalat, egyenlítettünk, ráadásul emberelőnybe kerültünk, de nem sikerült élni a lehetőséggel, sőt, az Érd szerzett gólokat emberhátrányból. A lányok küzdöttek becsülettel, a mérkőzés hajrájában felzárkóztak egy gólra, de ziccereket hibáztak, vagy a kapufát találták el, így nem sikerült pontot szerezni. Viszont sikerült megcibálnunk az oroszlán (Szabó Edina) „bajszát”.

A vereség ellenére emelt fővel jöhettek le a lányok a pályáról, véleményem szerint, ha türelmesebben játszunk támadásban, egy pontot elhozhattunk volna Érdről, talán még a győzelem is benne volt a levegőben. A védekezésből támadásba való átmenettel véleményem szerint még akadnak gondok, nem mindenki vált úgy ütemet, ahogy kellene, ha ezen sikerül javítani a jövőben, ilyen kiélezett meccseken is jönni fog a győzelem.

Ami látszik, csapatunk többre hivatott, mint a középmezőny, ha sérülések nem hátráltatják a munkát, és minél jobban elsajátítják Vili bá elképzeléseit, sok örömöt fognak nekünk szurkolóknak szerezni a lányok, ha még jobban összeszoknak, egy Érd, Siófok, Dunaújváros még idegenben is legyőzhető lesz.

Csak így tovább lányok!