Két harmadig tartott az előny

U 20-as csapatunk január 6-án a MAC ellen játszotta le első mérkőzését az osztrák junior bajnokság kvalifikációs szakaszában. A mieink a találkozó 51. percéig döntetlenre álltak az A- csoportot vezető MAC együttesével szemben, de végül győzött a túlerő.

0

defaultnews_u20_ebysl-300x200 Két harmadig tartott az előny

Az 1. harmadban 04.26-nál Takács révén a mieink szerezték meg a vezetést, a gólpassz Yakimchuk-ot dicséri. Az első periódusban két emberhátrányt védekeztünk ki és őriztük az előnyünket, bár a fővárosi csapat többet támadott és többet (15-10) is lőttek kapura.

A 2. játékrészben egyre erősödött a MAC nyomása, a mieink azonban a harmad végén is tartották az eredményt. Jól védekeztünk újabb két emberhátrány alatt, de kihagytunk egy dupla fórt is, 31.58-nál ugyanis egy játékmegszakításban két MAC-játékost állítottak ki.

A 3. harmad 4. percében Tóth értékesített egy emberelőnyt, 49.32-nél azonban Takács visszaállította debreceni vezetést. Gyorsan érkezett a válaszcsapás, 50.21-nél Birke egalizált. Tovább nyomott a MAC és 51.46-nál Ferencz góljával először vezettek ezen a találkozón. 58.16-nál Galántai is betalált, de a mieink nem adták fel, 59.15-nél Jan Bylesjö lehívta Gönczi Bencét a kapuból. A kísérlet ugyan nem sikerült, de Csollák 59.59-kor esett üres kapus gólja is keveset számított a végelszámolásban.

Az ifi játékosokkal „felturbózott” junior csapatunk dicséretesen helytállt a nagyobb játékerővel rendelkező fővárosi együttessel szemben, akik csak a mérkőzés legvégén tudtak felülkerekedni. Az első EBYSL mérkőzésén pályára lépő GÖNCZI BENCE 46 lövést hárított, 92,0 %-os hatékonysággal védett. A kvalifikáció egészen más, mint az alapszakasz, a következő meccseken hasonlóan kemény küzdelmekre készülhetünk, reméljük, jó eredménnyel.

JAN BYLESJÖ és STEFAN FALK az alábbiakban összegezték a tapasztalataikat: „Erősen védekező felfogásban játszottunk a MAC ellen, ez a játékterv új volt a játékosok számára. Mi szereztük az első gólt, és volt esélyünk arra, hogy növeljük az előnyünket, mielőtt a MAC 44.50-kor kiegyenlített. Aztán 2-1-re ismét átvettük a vezetést, de nem tudtuk a teljes játékidő végéig megtartani. Elégedettek vagyunk azzal, ahogyan a játékosaink alkalmazkodtak az új játékrendhez. Lenyűgöző volt számunkra az a teljesítmény, amit Gönczi Bence a kapuban nyújtott. Először szerepelt az osztrák junior bajnokságban és számos jó mentéssel segítette a csapatát. Van néhány feladat, amit a következő találkozóig meg kell oldani; a ránk kiszabott büntetések kérdése, az ellenfél támadóinak semlegesítése a kapunk körül, illetve a helyzetkihasználás. Ez a meccs jó kezdet és felkészülési lehetőség volt a későbbi EBYSL meccsekre.”

MAC – Debreceni HK 5-2 (0-1, 0-0, 5-1)
Gólszerzők: 
Tóth, Birke, Ferencz, Galántai és Csollák, illetve Takács(2)