Újpesten kezdik az évet pólósaink

Szombaton az UVSE otthonában megkezdi a 2019-es esztendőt a DVSE OBI-es vízilabdacsapata. A 13 órától kezdődő mérkőzésen a debreceniek egy pontszerzéssel óriási lépést tehetnek a felsőházi rájátszás felé.

0

stefan-vidovics-dvse-uvse-300x289 Újpesten kezdik az évet pólósainkFotó: Nagy Anita

Több mint egy hónapos szünet után folytatódik a bajnokság, a debreceni pólósokra pedig rögtön egy közvetlen rivális elleni rangadó vár Újpesten. A két gárda az alapszakasz első felében már találkozott egymással, akkor egy végig kiélezett találkozón 8-7 arányban győztek a hajdúságiak a Debreceni Sportuszodában.

-Az őszi mérkőzésünket azt gondolom, hogy hamarabb is le lehetett volna zárni, de sajnos felvettük az ő ritmusukat, és a védekezésváltásukat sem a legjobban reagáltuk le. A végére szerencsére sikerült összeszednünk magunkat, és lehoznunk a mérkőzést, ami egy nagyon fontos lépés volt az első fordulóban elszenvedett tatabányai vereség után. –emlékezett vissza az októberi találkozóra Miroslav Bajin vezetőedző.

A DVSE 12 ponttal jelenleg a felsőházat érő 4. helyen áll, míg Benedek Tibor tanítványai 6 pontot gyűjtve a hatodik helyen tanyáznak. A cívisvárosiak egy győzelemmel, vagy akár egy pontszerzéssel is hatalmas lépést tehetnek céljaik elérése felé, de a hazai pályán mindig veszélyes fővárosiak várhatóan mindent megtesznek majd a győzelemért.

A bajnokság előtt sokan leírták az Újpestet a fiatal átlagéletkora miatt, de én már akkor is mondtam, hogy jól fognak szerepelni, és ezt bizonyítják is. Két-három év múlva nagyon komoly játékerőt fog képviselni az UVSE, de már idén is ott vannak mögöttünk, Benedek Tibor nagyon jól összeszedte a társaságot. A Komjádi uszodában mindig nagyon nehéz mérkőzést nyerni, most is nagyon kiélezett mérkőzést várok. –folytatta a szerb szakember.

A DVSE december 1-én a szezon talán leglátványosabb mérkőzésén vágott vissza a Tatabányának az első fordulóban elszenvedett vereségért. A 16-13-as siker után rövid pihenőt kaptak a játékosok, majd megkezdődött a felkészülés a bajnokság második felére.

A felkészülésünk során nem teljesen sikerült azt a munkát elvégeznünk, amit elterveztünk, sajnos sérülések és betegségek hátráltattak bennünket. Az UVSE ellen sem biztos, hogy teljes kerettel játszhatunk, Giorgo La Rosa, Stefan Vidovics és Fekete Gergő játéka is kérdéses. Akármilyen felállásban is szerepeljünk, fontos, hogy jól kezdjük az évet, ráadásul egy győzelemmel nagyon közel kerülhetünk a felsőházba való bejutáshoz. –zárta szavait Bajin mester.

A szombaton 13 órától kezdődő mérkőzést az M4 sport élőben közvetíti.

UVSE – DVSE

01. 12. 13:00