Közvetlen riválisát fogadja a Berényi-csapat

Vasárnap a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadja a DEAC az NBI A-csoportjának 15. fordulójában. A 17 órától kezdődő találkozón Berényi Sándor együttese tovább folytathatja imponáló hazai sorozatát.

0

5c2b96759fbc8-300x300 Közvetlen riválisát fogadja a Berényi-csapatFotó:deacbasket.hu

A közvetlen rivális Kecskemét érkezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba a forduló zárómérkőzésén. Jelenleg mindkét gárda 7-7-es mérleggel áll, így a középházba jutás szempontjából egy nagyon fontos összecsapás elé néznek a felek. A második fordulóban már találkoztak egymással, s bár a félidőben még a DEAC vezetett Kecskeméten, a végén 14 pontos győzelmet arattak a hírös városiak. Forray Gábor együttese egy ZTE elleni hazai győzelemmel hangolt a hétvégi megmérettetésre, míg Bognár Kristófék egy nagy pofonba szaladtak bele az év első mérkőzésén Körmenden.

Körmenden csak egy félidőn keresztül tudtunk pariban lenni az ellenféllel, utána nagyon rosszul játszottunk. Ezt minél hamarabb el kell felejtenünk, és most már csak a Kecskemét elleni találkozóra kell fókuszálnunk. A hétközi forduló miatt ezúttal kevesebbet tudunk készülni az ellenfélből. Hazai pályán eddig nagyon jól teljesítünk, egy kivételével az összest megnyertük, azt gondlom, hogy erre vasárnap is jó esélyünk lesz. –vélekedett a találkozóról Daniel Amigo.

Bár a DEAC még csak második évét tölti az élvonalban, a Kecskemét ezalatt a rövid idő alatt is egyfajta mumussá vált a debreceniek számára. Ki ne emlékezne a múlt szezonban elszenvedett hazai vereségre, mely után lemaradt a Magyar Kupáról az együttes, és ezt követően nagyon komoly hullámvölgybe került. Idén azonban jóval stabilabban teljesít a Berényi-csapat, és az eddigi hazai mérleget tekintve bátran ki lehet jelenteni, hogy a hajdúságiak a mérkőzés esélyesei.

Mivel csak néhány edzésünk van a meccsig, csak általános dolgokra maradt időnk, megpróbáljuk kielemezni a játékaikat és a védekezésüket, és egyénileg is feltérképezni őket, melyben a szakmai stáb ezúttal is nagy segítséget nyújt nekünk. Azt gondolom, hogy a szezon eleje óta sokat javult a játékom, de még mindig van hova fejlődnöm. A társak is egyre jobban bíznak bennem, én is magabiztosabb vagyok, vasárnap is megpróbálom a tőlem telhető legjobbat nyújtani. –zárta szavait az amerikai-argentin center.

Férfi kosárlabda NB-I

DEAC – KTE

01. 13. 17:00      Oláh Gábor utcai Sportcsarnok