Vasárnap a Gyergyó ellen lehet javítani

A január 11-ei játéknapon a brassói derbi nem a szánk íze szerint alakult, január 13-án azonban az újabb megmérettetés következik, amikor a DEAC csapata Gyergyószentmiklósra látogat.

0

22-300x200 Vasárnap a Gyergyó ellen lehet javítaniFotó:deacjegkorong.hu

Túlontúl egyszerű lenne azt mondani, hogy majd Gyergyóban javítunk; a vasárnapi találkozó alig ígérkezik könnyebbnek, mint a brassói rangadó. A vasárnapi ellenfelünk masszív középcsapat, a légiós kontingensük kimondottan erős, az emberelőnyös játékuk pedig a leghatékonyabb az ligában. Az idei eredményeik is tiszteletet parancsolóak; az év elején előbb büntetővel verték az Acélbikákat, aztán simán intézték el az UTE-t és a Csíkszereda is csak büntetőkkel tudott föléjük kerekedni. Pénteken az FTC ugyan 3 góllal nyert ellenük, de az a találkozó is sokáig kétesélyesnek mutatkozott. Biztosra vehető, hogy a nagy számú, lelkes hazai szurkolótábor előtt vasárnap is keményen fognak hajtani.

A mieink gépezete viszont akadozik az utóbbi időben, gondoljunk csak a Hokiklub elleni hazai vereségre, vagy arra, hogy a Titánokat is csak büntetőkkel sikerült legyűrni. Az erdélyi túra első állomása sem hozott áttörést, így a Gyergyói HK ellen kell a sikerek útjára visszatérni. Az ehhez szükséges potenciál természetesen megvan a debreceni együttesben, másként nem sikerült volna az alapszakasz során 71 pontot összegyűjteni. A formaingadozás természetes része a versenysportnak, ettől a legnagyobbak sem tudnak megmenekülni. Bízhatunk és bízunk is abban, hogy a szombati pihenőnapot felhasználva sikerül a jó folytatást megalapozni. A felsőházi tagságunk már biztos, a harc elsősorban a bónusz pontokért folyik. Ettől függetlenül az lenne a legjobb, ha vasárnap a mieink teher nélkül lépnének a jégre és felszabadult játékkal szereznének pontot, pontokat a debreceni szurkolók nagy-nagy örömére.

 

Gyergyói HK vs DEAC

2019.01.13. (vasárnap) 17:30

Gyergyószentmiklós (ROU)