Nagy csatában győztek az ifik

Szombaton délután Fehérváron játszotta első Master Round mérkőzését egyesületünk ifi csapata. A Mesterek csoportjában a mieinken kívül a MAC és az AVS, valamint a Salzburg és a Klagenfurt küzd a bajnoki pontokért.

0

defaultnews_u18-1-300x200 Nagy csatában győztek az ifik

A debreceni fiatalok különösen nehéz helyzetben vannak, mivel az alapszakasz helyezésük alapján mindössze 17 ponttal indították a ráadást, míg a csoportgyőztes AVS huszonkettővel.

Az 1. harmadban nagy nyomás nehezedett a debreceni kapura, a fehérváriak rohamoztak, de jól zárt a mieink védelme. A 11. percben Csölle szerzett vezetést a hazai csapatnak. 11.51-nél Parragi ült ki 2 percre, a debreceni fór azonban kimaradt. 16.26-nál Szabó Kornélt állították ki, de a hazaiak sem tudták az előnyt gólra váltani, két másodperccel később viszont Fekete betalált, már két góllal ment a Fehérvár. Az első periódus végén a 16-4 volt a kapura lövések aránya az otthon játszó együttes javára.

A 2. játékrészben feljöttek a mieink, kiegyenlítettebbé vált a játék. Nagy küzdelem folyt a mezőnyben, a hazai együttesből Roczanov és Lánczos két-két alkalommal került a büntetőpadra, míg a mieinktől Borbát, majd Spakovszky kapott 2 perces kisbüntetést, de egyik csapat sem tudott a hálóba találni.

A 3. harmad elején Spakovszky egyéni akcióból szépített, az 51. percben azonban Parragi visszaállította a két gólos fehérvári vezetést. A mieink nem adták fel, 52.44-nél Borbát góljával sikerült egy gólra felzárkózni. 53.22-nél az ellenfél csapatából Németh palánkra lökésért 2+10 percet kapott, másfél perccel később büntettek a debreceniek; Spakovszky és Ivanov akcióját Bartók fejezte be. A fehérváriak nagy erőket mozgósítottak, de hiába, a mieinknek sikerült kivédekezni Szabó Kornél 56.55-nél kezdődő kiállítását is, hosszabbításra vittük a találkozót!

A ráadásban többet támadott a debreceni alakulat, 62.55-nél pedig feltették az i-re a pontot; Bartók és Szabó Kornél asszisztját Spakovszky értékesítette, megszerezve csapatának a győzelmet és a bónusz pontot is.

A fehérvári támadók és a debreceni védelem óriási csatáját hozta a mérkőzés, amelyet hihetetlenül odaadó és szervezett játékkal, kiváló helyzetkihasználással megérdemelten nyertek meg a mieink. Valamennyi játékosunk csillagos ötöst érdemelt, közülük is kiemelkedett Belomoev Konstantin, aki 44 lövést hárított és 93,6 %-os hatékonysággal védett.

György József: „Az első harmadban nem játszottunk jól, meg voltunk illetődve, a Fehérvár viszont nagyon kemény játékot produkált. A 12. percben nem reagáltunk jól egy hosszú indításra, a fehérvári csatár kiugrott a védőink mögül és kilőtte a botos felsőt. A 17. percben kaptunk egy emberhátrányt, amit kivédekeztünk, de a megszerzett kipattanót feltálaltuk az ellenfélnek, akinek üres kapura nem volt nehéz dolga. A harmadközi szünetben az öltözőben megpróbáltuk helyrerakni a dolgokat.

A második harmadban összesen 7 kiállítás született, tehát nagyon ritkán folyt 5 az 5 ellen a játék. Egyik csapat sem tudott gólt szerezni; mi kétszer is üres kapuig játszottuk egy emberfórt, belőni azonban nem sikerült. A harmad végén Smirnov megsérült, kénytelen voltam az amúgy is szűkös keretet átalakítani és a harmadik sor így nagyon meggyengült.

A 3. harmad 4. percében Spakovszky egy az egyben megverte a hátvédjét, majd a kapussal szemben is gyönyörűen húzta meg a cselt és emelte a léc alá korongot. Az 51. percben a 3. sorunk erősen beszorult, meg is kaptuk a harmadik gólt; nulla közeli szögből emelték fel a pakkot a rövid felsőbe. Rá két percre Borbát soha nem látott lendülettel lépett ki két hátvéd között és a megszokott cselével egy gólra zárkóztunk fel. Az utolsó hat percben átálltunk két sorra, nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfélre, aminek meg is lett a gyümölcse. Egy két perces kiállítás révén emberelőnybe kerültünk, majd az időkérésünk után sikerült egy szép gólt szereznünk: Spakovszky lövése Ivanov-hoz került, aki nagy lövőcsel után Bartók elé tálalt, András pedig nem vétette el az üres kaput. Az utolsó percekben nagy energiákat mozgósított az ellenfél, de a kapusunk és a csapat is a helyén volt. A hosszabbításban egy nagy védelmi hiba után a Fehérvár kihagyta a csaknem üres kaput; Szabó Kornél azonnal indította Bartókot, ő gyönyörű passzt adott Spakovszkynak, aki kapásból lőtte be a győztes találatunkat.

Nagyon örülök, hogy ilyen jól kezdtük az új évet a középszakaszban, ez volt az első eset, hogy edzőként (A-csapattal szemben) győztesen tudtam eljönni Fehérvárról. Hatalmasat küzdöttek a srácok, bár nem most játszottuk a legjobb mérkőzésünket. A lövési statisztika csalóka, mert az első két sor fej-fej mellett haladt az ellenféllel, de a harmadik sor sajnos, nagyon sokszor bent ragadt a harmadban. Ilyenkor ott volt Konstantin, aki nagy bravúrokkal tartotta meccsben a fiukat. Az emberhátrányokat szépen hárítottuk, de az emberelőnyünk nem működött olajozottan. Gratulálok a fiuknak, nagyon nagy mérkőzést  sikerült megnyerniük! A meccs emberei Belomoev és Spakovszky voltak.”

Fehérvár AV 19 – Debreceni HK 3-4 hu (2-0, 0-0, 1-3, 0-1)
Gólszerzők:
 Csölle, Fekete és Parragi, illetve Spakovszky(2), Borbát és Bartók