A DHK kiütötte a Győrt

U 20-as együttesünk csütörtök délután már a harmadik kvalifikációs mérkőzését játszotta az osztrák junior ligában.

0

defaultnews_u20_ebysl-2-300x200 A DHK kiütötte a Győrt

A múlt vasárnap a mieink a HKB- és DVTK játékosok alkotta vegyes csapatot verték meg 4-1 arányban, ezúttal pedig a Győri ETO HC legénységét fogadták.

A meccs kezdete után pár percen belül kitűnt, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes. Ennek ellenére a vendégek szereztek vezetést; 01.05-nél Kozmát állítottál ki és a győriek gyorsan értékesítették a fórt; 01.34-kor a szabadon maradt Sólyom talált be. A 3. percben 4 az 1 ellen támadhattak a vendégek, akik nem sokkal később a vasat találták el, majd Gönczi Lajos kapott 2 percet bottal akasztás miatt. Túl lazán, könnyelműen hokiztak a mieink, de így is fölényt harcoltak ki. A 8. percben a kitörő Filepet vágták fel a győri védők, a büntetés azonban elmaradt. 08.40-nél Yakimchuk szólózott végig a pályán és biztos kézzel talált a hálóba. 12.05-nél formás debreceni támadás végén Filep pöccintette vissza a pakkot az alapvonalról, a jól érkező Yakimchuk pedig a felső sarokba vágta. 15.29-nél a vendégektől Hajnalt ültették ki, az emberelőny azonban kimaradt. A 18. percben Kriukov centerezését Papp Zsombor perdítette kapura, nagyot védett az ETO kapusa. 18.51-nél Nagy Zalán váratlan lövése beakadt, biztos vezetéssel vonultunk szünetre.

A 2. játékrészt lendületes játékkal indították a mieink. Egy kimaradt győri helyzet után ismét Hajnalt állították ki, a hátrányban viszont jól zárt a vendége védelme. A 6. percben Markov kígyózott végig a pályán, lövése a vasról vágódott a mezőnybe. 27.41-nél Papp Zsombor került a büntetőpadra, az előnnyel azonban nem tudtak mit kezdeni a vendégek. A pályára visszatérő Papp Zsombor üresben ugrott ki egy remek indítással, a győri hálóőr védett, a visszaérkező védők a jégbe döngölték a hazai játékost, de megint nem kaptunk ítéletet. A 10. percben Sólyom kommentált egy játékvezetői ítéletet, 10 perc fegyelmivel sújtották. 30.30-nál Kozma vezette fel a mieink támadását, keresztpasszát Rácz Kristóf vágta az üres kapuba. 31.32-nél Hajnal foglalta el szokásos helyét a büntetőpadon. A fórban jól kevertek a debreceniek; előbb Filep találta el a vasat, majd kidolgozott akció végén Rácz Kristóf értékesítette Kozma gólpasszát. 36.55-nél újra emberelőnybe kerültünk. Életveszélyesen kevergettek a hazai csatárok, bunker-hokira tért át az ellenfél. Yakimchuk cselsorozata után üres kapuig akartunk kijátszani egy helyzetet, a győri kapus azonban hárított, éppúgy, mint az utolsó percben, Rácz Kristóf szólója után.

A 3. harmadot Markov kiállítása vezette be, 41.06-nál Hajnal szépített, de ez nem vette el a mieink támadó kedvét. 43.54-nél Yakimchuk értékesítette Papp Zsombor kipattanóját, már 4 gól volt az előnyünk. 44.19-nél Rácz került a büntetőpadra, de a hátrányban is veszélyes ellentámadásokat vezettünk. 45.36-nál többször is volt kipattanó, végül Kriukov juttatta az ETO hálójába a korongot. 48.30-nál, szórványos támadásainak egyikéből szépített az ellenfél, a találatot Németh szerezte. 48.48-nál Nagy Zalánt tessékelték a büntetőpadra. A hátrányban Filep tört ki óriási lendülettel, de túl nagy gólt akart lőni, fölé vágta a pakkot. Tovább nyomott a debreceni legénység, az 54. percben Papik jó lövése pattant a kapu fölé. 55.06-től ismét emberelőnyben hokizhattunk. Alig fél perccel később Nagy Zalán húzogatott a vendégek harmadában, majd kilőtte hosszú felső sarkot. Az utolsó percben Hajnal megkapta a negyedik kisbüntetését, Yakimchuk pedig 59.59-nél éles szögből megszerezte önmaga negyedik, csapata kilencedik gólját.

A debreceni legénység a játék minden elemében felülmúlta az ellenfelét és ebben az arányban is megérdemelten győzött. A mieink a legjobb összeállításban léptek pályára, ami tükröződött a játék képében és az eredményben is. Valamennyi játékosunk jól teljesített, Yakimchuk gólerős játéka külön kiemelést érdemel. Bízunk abban, hogy a debreceni srácok ezt a remek formát mutatják majd a kvalifikációs szakasz következő meccsein is.

JAN BYLESJÖ és STEFAN FALK érthető elégedettséggel nyugtázta a pályán elért eredményt: „A csapatunk szép győzelmet aratott. Jó dolog látni, amikor a védők és a támadók is hozzájárulnak a pontgyűjtéshez, sok gólt szereznek, komoly gólkülönbséget építenek ki a folytatásra. Ez volt sorrendben a második győzelmünk és reméljük, hogy erre építhetünk a következő találkozókon is. Nagyon jó érzés volt, hogy szinte ugyanabban az összeállításban léptünk jégre, mint a szezon kezdetén.”

Debreceni HK – Győri NEMAK-DANA ETO HC  9-3 (3-1, 2-0, 4-2)
Gólszerzők:
 Yakimchuk(4), Rácz Kr.(2), Nagy Z.(2) és Kriukov