A hibák nem fértek bele

Jó hangulatban várta a DEAC csapata idei harmadik fellépést, mivel győzelmi sorozatban volt az egyetemista csapat, ráadásul a rájátszás is biztossá vált az év elején. Azaz az alapszakasz végét már teher nélkül várhatta a srácok és akár a harmadik helyet is megcélozhatta a fekete-fehér gárda.

0

Pál-Lóránt-300x194 A hibák nem fértek bele

Ehhez kulcsfontosságú, hogy a nyolcszoros bajnok Dunai Krokodilok otthonában is sikert arasson a debreceni csapat, igyekezett is ennek megfelelően nekifeszülni a párharcnak, hiszen egy adott felsőházi párosításnál nem lényegtelen, hogy kinél van a pályaelőny.

A találkozó első percei a hazaik dominanciájáról szólt, a harmadik percben Kvasznicska Norbert szerezte meg az összecsapás első gólját. A hüllők lendületben is maradtak, Ressely Krisztián révén megduplázódott az előnyük (2:0). A hazaiak kényelmesebbé váltak, míg a debreceniek megérkeztek a mérkőzésbe, egyre több veszélyes kontrát vezetett Varga Tibor csapata, mégis egy egyéni villanás, azaz Nyisztor Szabolcs gólja kellett ahhoz, hogy szépítsen a DEAC. A játékrész utolsó másodperceiben közel volt az egyenlítéshez a debreceni csapat, ám a Nyisztor-Okos életveszélyes kontra végül nem hozott gólt.

Ami az első húsz perc végén elmaradt, az a második etap elején hamar összejött, Pál Lóránt távoli lövésével ismét egál volt (2:2). Lüktető és izgalmas játék alakult ki, több alkalommal is közel volt a harmadik gólhoz a DEAC. A játékrész derekán Varga Gergő csillogtatta meg tudását, egy szép és látványos távoli találattal (2:3). A megszerzett előnyt viszont sajnos gyorsan elherdálta a debreceni csapat, Alm Zsolt fél percen belül egyenlített – hiába dolgoztak sokat a vezetésért az egyetemisták – fél percig sem vezettek a fekete-fehérek. Kvasznicska Norbert szerencsés góljával ismét a hazaiaknál volt az előny (4:3), ráadásul érthetetlen módon a találkozó első kiállítását is a DEAC-nak kellett kivédekeznie. A feladatot sikerült végrehajtani, hajtottak is a srácok becsülettel az egyenlítésért, mégis a lélektanilag is fontos utolsó másodpercekben Ressely Krisztán ismét a krokodiloknak szerzett gólt (5:3).

A záró húsz percre elvesztette egyik kulcsjátékosát a DEAC, Varga Gergő nem tudta vállalni a folytatást, változtatni kellett a sorok összeállításában is. A hazaiak továbbra is koncentráltak maradtak, és 20 másodperc elteltével már háromra növelték előnyüket. Sajnos a hüllők lendülete megmaradt, Hollósi Richárd és Csík Dániel is eredményes volt, szinte a semmiből lett ötgólos a szakadék (8:3). A debreceniek változtattak, a kapuba Dorogi Kristóf érkezett és Nyisztor Szabolcs újabb góljával ismét felcsillant a remény a felzárkózásra (8:4). A debreceniek időt is kértek, 19-re is lapot húzott Varga Tibor. Adódtak is lehetőségek az érdiek kapuja előtt, de gólt emberelőnyből a hazaiak szereztek (bár az is érdekes, hogy miért is állt ki Pál Lóránt…, 9:4). Gyors gólváltás következett, Okos Csanád szépített, majd a krokodilok debreceni nevelése, Pazsák Csaba villant (10:5). A mérkőzés legérthetetlenebb bírói ítélete is megszületett, Nyisztor Szabolcsot küldték ki a sípmesterek. Az már egy másik kérdés, hogy a debreceniek egyik legjobbját számtalanszor állították meg hasonló körülmények között a hazai védők bármilyen ítélet nélkül, míg a DEAC támadóját egyből kiküldték a sporik. A hazaiak időt is kértek, igyekeztek a végső ütést bevinni emberelőnyből, a figura ment, Hoffman Tamás révén megszületett a 11. hazai találat. A végeredményt végül emberelőnyben Pál Lóránt alakította ki (11:6).

Maradt bőven hiányérzete a DEAC-nak a hétvégi párharcot követően. Bár az eredmény nem tükrözi, de játékban közel sem volt ekkora differencia a felek között. Nyomás alatt mégis jobban teljesítettek a hazaiak, a lélektanilag is fontos pillanatokban több jó döntést hoztak. A DEAC játékosai becsülettel harcoltak, de egy-egy rossz döntés gyorsan megbosszulta magát. Sajnos említést érdemelnek a játékvezetők is, akik a legkevésbé vették fel a mérkőzés fordulatszámát, számos döntésükkel akaratlanul is hátrányosabb helyzetbe hozva az egyetemista csapatot.

Tapasztalat tehát van bőven, az élcsapatok ellen ennyi hiba nem fér bele, mert azt könyörtelenül kihasználja az ellenfél. Fontos, hogy még higgadtabbak legyenek a DEAC játékosok, hiszen a játék képe nem indokolta az ötgólos különbséget. A végén érdemes pozitívumokat is kiemelni, a kapusok jól teljesítettek, mellettük Radványi Balázs, Okos Csanád, Nyisztor Szabolcs és Pá Lóránt is felfelé lógott ki a csapatból. Reméljük, hogy a következő mérkőzésekre a többiek is fel tudnak melléjük zárkózni.

Salming OB I, 7. forduló (elhalasztott mérkőzés)
Dunai Krokodilok – Debreceni EAC 11:6 (2:1, 3:2, 6:3)
Érd, Batthyányi Sportiskola, 40 néző
Vezette: Ágoston Zsolt, Görög Tamás

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (2+1), Okos Csanád (1+2), Pál Lóránt (2+0), Varga Gergő (1+0), Radványi Balázs (0+1)