Tovább növelte előnyét a DSZC-Eötvös DSE

Szombaton délután rangadóra került sor a röplabda NB II-ben, hiszen az első helyezett DSZC-Eötvös DSE a második helyezett Kispest SE ellen játszott hazai pályán. Ezzel a mérkőzéssel kezdődött a bajnokság második fordulója a két együttes számára.

0

csapatkép-1-300x225 Tovább növelte előnyét a DSZC-Eötvös DSE

Ezúttal a vendégeknél két Eötvös DSE-ben nevelkedett játékos került a kezdőcsapatba Papp Lotti és Fehér Zsófia.

A találkozó első pontjait a DSZC-Eötvös DSE szerezte, már 9:2-nél majd 14:4-nél is időt kért a vendégek edzője. A játék képe azonban nem változott, határozott támadójátékkal sorra szerezte pontjait a házigazda és meggyőző fölénnyel nyerte a nyitányt.

A második szettben megtréfálta a hajdúságiakat a végig lelkesen játszó, kiválóan mezőnyöző fővárosi csapat. A házigazdák több helyezkedési hibát vétettek és kiegyenlített a mérkőzés irányítását átvevő Kispest SE.

A harmadik játszmában ismét szebbik arcát mutatta a listavezető, hamar 9 pontos előnyre tett szert. Bár a végén közelebb kerültek a vendégek, nem forgott veszélyben a következő részsiker.

A negyedik etap az előzőhöz hasonlóan alakult. A DSZC-Eötvös DSE hamar 7 pontos előnyt szerzett, és – bár több hiba is becsúszott a játékba – ismét hasonló arányban győzött úgy, hogy minden játékosa pályára lépett.

Ezzel a győzelemmel újabb nagy lépést tett céljai elérése érdekében a DSZC-Eötvös DSE, hiszen 9 pontos előnyét 12-re növelte a Kispest SE-vel szemben.

A következő forduló is nagyon fontos lesz a debreceniek számára, hiszen a tavaly a Közép csoportban bajnokságot nyert Röpke SE otthonában szeretnék tovább szaporítani pontjaik számát. A kecskemétiek a hétvégi fordulóban feljöttek a második helyre, 11 pont a hátrányuk jelenleg a DSZC-Eötvös DSE-vel szemben.

DSZC-Eötvös DSE – Kispest SE 3:1 (11, -20, 19, 20)

DSZC-Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Miholecz Melitta, Zolnai Vanda, Németi Rebeka

Cserék: Kovács-Miskolczi Noémi, Domonkos Kitti, Barnucz Gréta, Molnár Vivien, Harmati Andrea

Edző: Szombathy András

Szép volt lányok!