A beteg Csengének ajánlják bravúrgyőzelmüket a lányok

Lejátszotta első mérkőzését Kecskeméti János és Licska József csapata a legjobb 16 között.

0

kadetmiskolc-1-1024x768-300x225 A beteg Csengének ajánlják bravúrgyőzelmüket a lányokFotó:debka.hu

Miskolcra látogattak a lányok, ahol az MVSI Vadmacskák csapata fogadta őket. Idén már egy edzőmeccsen találkozott a két csapat egymással, ott közel 20 pontos miskolci győzelem született. Ezúttal azonban nagy meglepetést okoztak lányaink, akik nem ijedtek meg sem az ellenféltől, sem a csarnokban uralkodó hangulattól, és fantasztikus védekezésüknek köszönhetően 22 pontos győzelmet arattak.

Debreceni KA- MVSI Vadmacskák           66-44 (17-12, 16-14, 15-13, 18-5)

DKA: Mondl Petra 3, Papp Nelli 10, Shirian Jázmin 9, Nagy Rebeka 8, Király Viki, Balassa Kincső, Jankó Dóra 5, Pallai Petra 6, Szabó Zita 16, Sós Anna, Nagy Beatrix, Papp Lilla 9.

Kecskeméti János: Tisztán látszik, hogy mennyit fejlődtek a lányok év eleje óta fizikálisan. Most nem fáradtak el a mérkőzés végére, bírták a test-test elleni küzdelmet, amit a Miskolc ránk akart erőltetni. De a legtöbbet mentálisan léptünk előre. Elbírtuk, hogy Mondl Petra megsérült, hogy Szöszi (Papp Nellit) kipontozódott, és azt is, hogy rengeteget kellett cserélnem a faultproblémák és kisebb sérülések miatt. Azzal is megbirkóztunk, hogy támadásban többször erőlködtünk, és pontatlanok voltunk. Viszont mindezt ellensúlyoztuk egy borzalmasan fegyelmezett védekezéssel, a lányok összeszorított fogakkal küzdöttek meg minden labdáért, egy pillanatra sem törtünk meg, ez pedig a végére elbizonytalanította az ellenfelet.

Direkt nem mondok neveket, mert fantasztikus csapatmunkával érték el ezt az eredményt a lányok, ilyen „hosszú” még sohasem volt a cserepadunk, bárkit küldtem a pályára, eredményesen szállt be a játékba.

Győzelmünket Csengének ajánljuk, minél hamarabb gyógyuljon meg!