Kevésen múlt az újabb bravúr

Kiélezett mérkőzésen most a Ferencváros otthon tartotta a pontokat.

0

5c6685f28c101-300x200 Kevésen múlt az újabb bravúrFotó:deacjegkorong.hu

Az FTC játszott mezőnyfölényben a meccs elején, de az első lehetőség a DEAC előtt adódott, aztán az első gólt is a vendégek szerezték: a 6. percben Németh Attila tette bele az ütőjét jól a kapu előtt a középre tett korongba. Hiába próbált ritmust váltani a Fradi, Hetényi Zoltán ezúttal is remekül védett. Feszült volt a meccs, Pavuk Attila kapott 2+10 percet, aztán Nagy Gergő és Antal Arnold is leült. Az FTC nem tudott mit kezdeni első emberelőnyével, és az utolsó percben a DEAC büntetett: Dominik Novotny lőtte be az elé pattanó korongot.

A második harmadban is sokáig hasonló forgatókönyv szerint zajlott a meccs, a Fradi fölényben volt, de a DEAC jól védekezett. Aztán a 33. percben Pavuk Attila fejezett be szépen egy akciót: higgadt csel után a felső sarokba bombázott. A hazaik a harmad végén kettős fórban is támadhattak, de ezzel nem sikerült élniük.

Az utolsó harmadban felváltva játszhattak fórban a csapatok, ám ebből egyikük sem tudott előnyt kovácsolni. Változást az hozott, hogy az 50. percben Hugo Turcotte kapott 2+10 percet, vagyis már nem jöhetett vissza a DEAC egyik legjobbja. Az 53. percben a Fradi egyenlített is: Switzer szerencsés lövése becsapta Hetényit, a korong pedig Pavuk elé került, aki közelről bekotorta. Két perccel később pedig Switzer érkezett leggyorsabban egy, a plexiről visszapattanó korongra, és megszerezte a harmadik ferencvárosi gólt. A hajrára Hetényit is lehozták a debreceniek, de az FTC megőrizte előnyét, és ezzel megnyerte a középszakaszt.

FTC-Telekom–DEAC 3-2 (0-2, 1-0, 2-0)