Elég volt a döntetlen a továbbjutáshoz

A DVSC az NB III-as bajnokság nyugati csoportjában veretlenül élen álló FC Ajkát fogadta kedd délután a Nagyerdei Stadionban a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

0

ajka_pinter-300x185 Elég volt a döntetlen a továbbjutáshoz

Mint ismert, mi várhattunk előnyből a párharcot, ugyanis egy héttel ezelőtt Takács Tamás, Kuti Krisztián és Pintér Ádám találatával 3-2-es sikert arattunk a párharc első felvonásán Veszprém megyében.

A találkozó első helyzetére 7 percet kellett várni, ekkor Major esett el a tizenhatoson belül, a bíró szabálytalanságot látott, így büntetőt ítélt. A labda mögé Horváth Péter állt, akinek jobb alsó sarokba tartó lövését szögletre ütötte Tomas Kosicky. Az első tíz perc végén két lehetőséget is kidolgozott a Loki, előbb Jovanovic a 16-os sarkától ívelt középre, ám a kapura tartó lövést lehúzta Balogh, majd Jovanovic remek kiugratását Szécsi 8 méterről lőtte a bal kapufa mellé. A 20. percben Zsóri 17 méteres, középre tartó lövését védte az ajkai kapus. A 35. percben ismét Zsóri próbálkozott a tizenhatos vonaláról, de ezúttal kevéssel a kapu fölé bombázott, majd két perccel később Szécsi távoli próbálkozását fogta Balogh. A 40. percben egy jobbról középre adott labdát az ajkaiak csapatkapitánya lőtt centiméterekkel a bal kapufa mellé.

A szünetben kettőt is cserélt Herczeg András, Pintér Ádám helyett Takács Tamás, míg Mészáros Norbert helyett Haris Attila érkezett. A 47. percben rögtön megszerezhettük volna a vezetést, Barna beadása után Zsóri közeli fejese volt kicsit pontatlan, majd egy perccel később Szécsi távoli, megpattanó bombáját csak kiütni tudta a vendég kapus. Remekül futballoztunk a második játékrészben, az 51. percben előbb Szécsi, majd Zsóri is gólt lőhetett volna, de egyikük sem tudta a hálóba juttatni a labdát. Az 54. percben aztán már összejött csapatunknak a teljesen megérdemelt vezetés, miután Szécsi a tizenhatos bal sarkáról adott középre, ahol kis kavarodás után Takács Tamás közelről lőtt az ajkai kapuba. Az 57. percben Damásdi adott remek labdát Takácsnak, aki a középen érkező Szécsihez továbbított, ám kissé hosszú passz volt, így támadónk nem tudta megduplázni a Loki előnyét. A 61. percben újabb gólt szerezhettünk volna, Takács közeli bombája a kapusról épp Damásdi elé került, aki 7 méterről próbálta átfejelni a labdát Balogh felett, de centimétereket tévedett. Vezetőedzőnk kihasználta a harmadik cserelehetőségét is, Damásdi Alexet Varga Kevin váltotta a 62. percben. A 69. percben a semmiből egyenlített az Ajka, egy szöglet után Kovács Gergő fejelt Kosicky kapujába. A bekapott találat után mind a két fél sokat tett a győzelem megszerzéséért, de komoly helyzet már nem alakult ki.

A Loki tehát 1-1-es döntetlent ért el az Ajka ellen, így 4-3-as összesítéssel a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutott.

Magyar Kupa nyolcaddöntő, visszavágó
DVSC-FC Ajka 1–1 (0-0)
 Nagyerdei Stadion, 2000 néző. Vezette: Lovas (Albert, Medovarszki)
DVSC: Kosicky – Kinyik, Pávkovics, Mészáros N. (Haris, 46.), Barna – Pintér (Takács, 46.), Jovanovic, Kuti, Damásdi (Varga K., 62.) – Szécsi, Zsóri
Ajka: Balogh M. – Molnár, Köles, Kovács G., Keresztes – Nagy E. (Kalász, 61.), Kenderes – Horváth P., Pavlitzky (Markó, 82.), Harsányi – Major (Nagy M. K., 72.)
Gól: 1-0 Takács (54.), 1-1 Kovács G. (69.)
Sárga lap: Nagy E. (26.), Pavlitzky (28.), Kinyik (67.), Kuti (74.)