Majdnem tökéletes hétvége

U 20-as együttesünk szombaton és vasárnap Győrben játszotta le az utolsó két kvalifikációs mérkőzését az osztrák junior bajnokságban.

0

defaultnews_u20_ebysl-300x200 Majdnem tökéletes hétvége

A negyeddöntőbe jutásra sajnos már nem maradt reális esély, de így sem volt mellékes, hogyan zárják a mieink az idei szezont. A debreceni srácok 10+1 játékossal utaztak el Győrbe, így ezen a téren eleve jelentős előnyben voltak a házigazdák.

Jól indították a szombati találkozót a mieink, Rácz Kristóf jóvoltából már az első percben megszereztük a vezetést. 15.08-nál Antal góljával egyenlített a Győr, de a 17. percben Rácz újra előnyhöz jutatta a mieinket. A harmadban többet támadott, többször veszélyeztetett a debreceni együttes.

A 2. játékrész elején Sándor-Székely góljával kiegyenlítettek a hazaiak, majd 39.44-nél Karda találata már a hazai vezetést jelentette. Ebben a periódusban kiegyenlítődött a játék, a mieink két győri emberhátrányt védekeztek ki.

A 3. harmadban előbb 41.22-nél esett gól, ezt egyéni akcióból Bartók Péter szerezte. A játékrész során a hazaiak kétszer is emberhátrányba kerültek, ám a fórokat nem tudtuk kihasználni. Egészen az utolsó percig maradt a döntetlen állás, 59.27-nél azonban Görbea találatával hátrányban is a hazai gárda szerzett vezetést. A debreceni szakvezetők lehozták a kapusunkat, két másodperccel a lefújás előtt Kriukov értékesítette Rácz Kristóf átadását, így hosszabbításra mentettük a találkozót.

A ráadásban többet támadott a vendégcsapat, gól azonban nem esett, büntetőlövések következtek. Sokáig egyik csapat sem tudott előnyt kiharcolni, csak a 7. párban dőlt el a mérkőzés sorsa, Kovács Erik találatával a győriek otthon tartották a bónusz pontot.

Nagy küzdelemben egy ponttal gazdagodott a debreceni alakulat, akik tíz mezőnyjátékossal is végig egyenrangú ellenfelei voltak a három és fél sorral felálló hazai együttesnek. A mieink rengeteg munkát tettek bele a mérkőzésbe, 75 lövést küldtek az ellenfél kapujára. A kapunkban Ambrus Levente szintén kiválóan védett, 55 lövést hárított.

Jan Bylesjö: „A csapatunk az adott körülmények között nagyon jól teljesített. Csak két sorunk és egy kapusunk volt, mégis sikerült hosszabbításra vinni a meccset, és 65 percig keményen helytálltunk. A rávezetések során egészen a hetedik fordulóig tartottuk magunkat, ott azonban sajnos veszítettünk. A mieink minden dicséretet megérdemelnek azért, ahogyan végigdolgozták az egész meccset.”

Győri NEMAK ETO HC – Debreceni HK 5-4 bü (1-2, 2-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
 Antal, Sándor-Székely, Karda, Görbea és Kovács E., illetve Rácz Kr.(2), Bartók P. és Kriukov

Vasárnap délelőtt ismét megmérkőzött egymással a két együttes. Az alapfelállás nem változott, míg nálunk maradt a 10 mezőnyember, addig a győriek 18+2 játékost küldtek fel a jégre.

Az 1. harmad elején jobban összpontosítottak a hazaiak, a 3. percben Tamás és Sándor-Székely is betalált a mieink kapujába. A 13. percben Karda növelte a győri előnyt, nem egészen két perc múlva azonban Rácz Kristóf szépített. Az utolsó percben Kovács állította be a harmad végeredményét. A 2. játékrészben a kapu előtti játékban feljavultak a mieink, a 2. percben Kriukov emberelőnyben szépített, majd Yakimchuk és Rácz Kristóf találataival a 35. percben döntetlenre módosították az eredményt a debreceni srácok. A 3. harmadban is jól hokiztak a mieink. A 45. percben Rácz Kristóf megszerezte a vezetést és ezt már nem is engedtük ki a kezünkből. 58.17-nél a győriek megpróbálkoztak a kapusuk lehívásával, de 58.46-nál Foltin üres kapus találata végképp eldöntötte a mérkőzést.

A második győri meccsen is nagyot harcolt és végig kiválóan teljesített a kis létszámú debreceni különítmény, akik nem álltak be védekezni, hanem offenzív játékkal fektették két vállra az ellenfelüket. A második találkozón 41 alkalommal célozták meg a győri kaput, ami elegendő is  volt a két gólos győzelemhez.

Jan Bylesjö: „Ez már a második mérkőzés volt, amelyet 10+1 játékossal csináltunk végig, mindössze 12 órás pihenővel a két meccs között. Azt kell mondani, hogy le voltunk nyűgözve attól a magas színvonaltól, amelyen a srácok hokiztak, a nagy hátrány ellenére. Az első találkozón 75 lövést küldtünk kapura és a második meccsen is folytattuk a támadó játékot, több, mint 40 lövéssel. Gyengén kezdtünk, de a második harmadban sikerült visszajönni a mérkőzésbe. Általában az ilyen helyzetekben egészen másként alakulnak a dolgok. A kevés játékossal rendelkező csapatnak nagyon nehéz megfordítani a meccset, de a srácok éppen ezt tették és a győzelmet is a találkozó késői szakaszában szerezték meg. Mindez fantasztikus befejezése volt az egész szezonnak és a csapat megmutatta, hogy mindig képesek keményen küzdeni.”

Győri NEMAK ETO HC – Debreceni HK  4-6 (4-1, 0-3, 0-2)
Gólszerzők:
 Tamás, Sándor-Székely, Karda és Kovács E., illetve Rácz Kr.(3), Kriukov, Yakimchuk és Foltin