Egerben is szeretne meglepetést szerezni a Bajin-legénység

Szombaton Egerben folytatja az OBI középszakaszát a DVSE vízilabdacsapata. A felsőház 3. fordulójában a hazaiak az esélyesebbek, de Miroslav Bajin együttese az utóbbi időben bizonyította, hogy a közvetlen elittel is képes felvenni a versenyt.

0

fejos-robi-300x200 Egerben is szeretne meglepetést szerezni a Bajin-legénységFotó: Nagy Anita

Meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt a debreceni pólócsapat mostanában, hiszen a világsztárokkal felálló Szolnok legyőzése után a Ferencváros otthonában egy hatalmas pofonba szaladtak bele, míg legutóbb sikerült megverniük a szintén komoly játékerőt képviselő BVSC-t.

-Nagyon jó hangulat volt a mérkőzésen, ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóinknak, nekünk bentről nagyon sokat jelent a buzdításuk. Igyekeztünk kielemezni a BVSC-t a találkozó előtt, tudtuk, hogy nagyon jól védekeznek, ami sajnos az első három negyedben meg is látszott. Az utolsó nyolc percben viszont sikerült egy fantasztikus 5-0-s sorozatot összehoznunk, és megnyernünk a meccset. –emlékezett vissza a múlt heti sikerre Fejős Róbert.

Az Eger az alapszakaszban a Ferencváros mögött a második helyen végzett, míg a középházban eddig egy győzelem és egy vereség a mérlegük. Az első fordulóban 11-10-re verték otthon a Miskolcot, míg a legutóbb 7 góllal kaptak ki az OSC vendégeként, így a veretlen listavezetők mögött jelenleg a harmadik pozíciót foglalják el. A DVSE egyébként már találkozott a Heves megyeiekkel a szezonban, hiszen a Magyar Kupa selejtezőjében az egriekkel karöltve jutottak a legjobb nyolc közé. Az egymás elleni mérkőzésükön 16-10 arányban maradtak alul a hajdúságiak, de a bajnoki mérkőzés várhatóan teljesen más lesz.

Nem lebecsülve a BVSC-t, de az Eger azt gondolom, hogy más szintet képvisel, olimpiai- és világbajnokokkal állnak fel. Fontos lesz a védekezés, hiszen csak akkor tudjuk felvenni velük a versenyt, ha kevés gólon sikerül őket tartani. A Magyar Kupában már találkoztunk velük, de akkor már mindkét csapat továbbjutott, és mindkét oldalon voltak hiányzók is. Akkor is úgy álltunk hozzá, hogy győzni szeretnénk, most is így megyünk Egerbe, meglátjuk ez mire lesz elég, de a nagyobb nyomás szerintem inkább rajtuk lesz. –zárta szavait a debreceni center.