Az első csatát a Fradi nyerte

A DEAC története első Erste/MOL Liga.elődöntőjében az alap és középszakaszgyőztes Ferencváros otthonába látogatott.

0

5c6685fe47cad-300x200 Az első csatát a Fradi nyerteFotó: Szepesi Boglárka

Ebben a szezonban a hat egymás elleni meccsből négyet a zöld-fehérek nyertek, de ebből kettő szétlövéssel dőlt, és a debreceniek mindig nagy csatára késztették Fodor Szabolcsékat. A Fradinál Lengyel Levente és Tóth Renátó maradt ki a keretből, míg a vendégeknél hiányzott a pontkirály Hugo Turcotte.

Az FTC remekül kezdett, és mindössze 52 másodperc elteltével megszerezte a vezetést. Tóth Adrián korcsolyázott be a kapu mögé, majd visszafordult és fonákkal húzta a korongot a kapuba, alaposan meglepve Hetényit. A gól után sem változtatott a DEAC a taktikáján, és a kontrákra próbált építeni, de ezeket megakadályozták a hazaiak. A Fradi nagy tempót diktált és helyzeteket alakított ki, és Hetényi bravúrjai volt szükség, hogy ne változzon az állás. A 11. percben viszont tehetetlen volt a kapus: Jászai távoli lövése kipattant Hetényiről, a korong Tóth Richárd ütőjéről került Switzer elé, aki nem hibázott. A folytatásban a DEAC-nak is volt nagy helyzete, de Arany biztosan védett.

A második harmad elején emberelőnybe került az FTC, és bár beszorította ellenfelét, újabb gól nem született ekkor. Nem sokkal később egy bunyó miatt megint a hazaiak játszhattak fórban, amely alatt mindkét csapatnak volt helyzete, de mindegyik kimaradt. A következő percekben a DEAC is egyre többször jutott el Arany kapujáig, az újabb gólt azonban megint a Fradi szerezte: Perrier löketét kivédte Hetényi, de a kipattanót Nagy Gergő belőtte. Egy perc sem telt el, amikor Rantanen belőtte a hazaiak negyedik találatát. A DEAC stábja ekkor úgy döntött, hogy Hetényi helyett beküldi Gönczit a kapuba. A harmad végén a vendégek játszhattak fórban, ám ebből nem tudtak előnyt kovácsolni.

Az utolsó játékrész visszaesett a tempó, ezen csak az változtatott, hogy a 48. percben a vendégek szépítettek Silló góljával. Fodor Szabolcs FTC-edző gyorsan időt is kért, és rendezte a sorokat. A Fradi emberelőnybe került, Hári kapott 2+2 percet, ám a hazaiak nem éltek a lehetőséggel. Páros kiállítás következett, majd újabb Fradi-fór, amelyet már sikerült gólra váltani: az 53. percben Walls vette be a kaput. A hajrá sem telt eseménytelenül. Előbb Izacky faragott a hátrányon, de egy percen belül Tóth Gergő válaszolt rá, majd az 59. percben Walls egy újabb emberelőnyt használt ki.

A Fradi tehát fölényes sikerrel kezdte az elődöntőt. Folytatás szerdán újfent Pesterzsébeten.

FTC-Telekom–DEAC 7-2 (2-0, 2-0, 3-2)