A fiatalok jól teljesítettek az Eger ellen

Több mint csapatnyi hiányzó távollétében rengeteg fiatal kapott lehetőséget az Eger elleni felkészülési mérkőzésen, amelyet a DVSC SCHAEFFLER jó játékkal nyert meg.

0

40128087_2113677045356846_4029228869008490496_n-300x196 A fiatalok jól teljesítettek az Eger ellenFotó: DVSC Kézilabda Facebook

Erősen foghíjas kerettel készülődött a DVSC SCHAEFFLER az Eger elleni felkészülési mérkőzésre. Lotte Grigel a dán, Jelena Deszpotovics a montenegrói, Oguntoye Viktória a szlovák, Madalina Zamfirescu pedig a román válogatott keretébe kapott meghívót. Az ezen a héten szintén közösen készülő magyar válogatott A-keretében ott van Tóvizi Petra és a Janurik Kinga sérülése miatt előrelépő Triffa Ágnes, míg Bordás Réka a B-válogatottal készül, Arany Rebeka pedig a junior válogatottba kapott meghívót. Az A-keretbe meghívott Kovács Anna talpsérülése miatt nem utazhatott el a nemzeti csapathoz.

A fentiek ismeretében nem meglepő, hogy sokan lehetőséghez jutottak az ifi csapatból, míg a kapuba „kölcsönjátékosként” a Nyíradonyban védő Varga Nóra ugrott be.

A rutinos játékosok remekül fogták össze a fiatal Lokit, s a szurkolók legnagyobb örömére a fiatalok sem okoztak csalódást. Sőt… Borgyos Panna gólerősen kézilabdázott, beállós poszton Kelemen Gréta és Sápi Gréta is ügyesen mozgott, Poczetnyik Luca eleresztett néhány komoly átlövést a többiekre sem lehetett panasz. Így a némi rutinnal megtámogatott ifjú DVSC SCHAEFFLER nagy iramú meccsen magabiztosan győzte le az egrieket, bizonyítva, hogy van potenciál az utánpótlásban. Hiszen akadt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor egy időben öt utánpótláskorú játékos volt a pályán.

DVSC SCHAEFFLER–ESZTERHÁZY KFSC 36–29 (22–13)

DVSC: Varga N. – Varsányi 2, Punyko 8 (1), Borgyos 8, Kelemen G. 5, Bulath 6 (5), Vantara-Kelemen 1

Csere: Mirkó A., Virág K. (kapusok) Petrus, Zelizi, Poczetnyik 3,  Szabó P . 1, Sápi G. 2, Vámosi

EGER: Győrffi – Iván E. 4, Bocsi, Hanczvikkel 4, Kobela 6, Buzsáki 3, Sári 5 (4)

Csere: Leiner (kapus), Borbély M., Brettner 3, Pados 1, Sepsi 1, Juhász R, Sallai 1, Bernát 1

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4