Továbbra is csoportelsők a fiúk

U 16 A csapatunk vasárnap Zalaegerszegen játszott helyosztó mérkőzést. A papírforma szerint a miénk volt a magasabban jegyzett együttes, de számolni kellett a hazai pályán mindig veszélyes Titánokkal és a hosszú buszozás fáradalmaival is.

0

defaultnews_u16-6-300x200 Továbbra is csoportelsők a fiúk

Nem kezdtük jól a találkozót; Terdiket már a 2. percben kiállították, az emberhátrányt azonban sikerrel védekeztük ki. 08.31-nél Zelevics találatával vezetéshez jutott az egerszegi csapat. A 11. percben emberfórba kerültek a mieink, ezt 12.32-nél Fodor András váltotta gólra. A vezetésünk sajnos fél percet sem élt, 13.00-nál Őri volt eredményes. Az 1. harmadban nem dolgozott elég keményen a debreceni legénység, a Titánok pedig éltek a kínálkozó lehetőséggel.

A 2. játékrészben feljebb kapcsolt a vendégcsapat, a mieink sokat korcsolyáztak, fokozták a játék iramát. Az eredmény nem maradt el, 34 másodperccel a korongbedobás után Kovács Kristóf góljával egyenlített a debreceni gárda, a 33. percben pedig Révész Csongor emberelőnyös találatával megfordították a mérkőzést.

A 3. harmad elején Fucskót állították ki, de a hátrányban jól zárt a debreceni védelem. 51.02-nél Dorogi 2+2 percet kapott, míg ellenfele megúszta 2 perces büntetéssel, de az újabb hátrányt is sikerült gól nélkül átvészelni. Ebben a periódusban is jobban hokiztak a mieink, akik az 58. percben Dorogi és Kovács Balázs góljaival bebiztosították az idegenbeli sikert.

A mérkőzést a 2. és 3. harmadban mutatott jó játékával megérdemelten nyerte meg a debreceni együttes, akik öt mérkőzés után 3 pont előnnyel vezetik a B-csoport tabelláját az FTC előtt.

Okos Csanád: „Az első harmadban gyengén kezdtünk, nem korcsolyáztunk eleget, magunkra engedtük az ellenfelet, akik ezt ki is használták és megszerezték a vezetést. A második harmadra jobban jöttünk ki, tempót váltottunk, sok munkát raktunk bele a meccsbe, főleg a támadó zónában. Ezáltal nyomás alá tudtuk helyezni őket és sikerült is fordítani. A 3. játékrészben folytattuk az előző harmadban megkezdett  munkát és végül elhoztuk a 3 pontot egy eléggé hosszú nap után.”

Egerszegi Titánok – Debreceni HK A 2-5 (2-0, 0-2, 0-2)
Gólszerzők: 
Fodor, Kovács Kr., Révész Cs., Dorogi és Kovács B. B.