Pólósaink bravúrra készülnek a Ferencváros ellen

Az FTC-Telekom együttesét fogadja szombaton 19 órától a DVSE az OBI középszakaszának 5. fordulójában. Bár Debrecenben az utóbbi időben több nagycsapat is kénytelen volt fejet hajtani, a világ egyik legjobbjának tartott fővárosiak ellen bravúr lenne a pontszerzés.

0

54515843_2160000880734482_7722449604498685952_n-300x198 Pólósaink bravúrra készülnek a Ferencváros ellenFotó: Nagy Anita

Óriási rangadó vár a DVSE vízilabdacsapatára az OBI felsőházának szombati játéknapján, hiszen a Ferencváros látogat a Debreceni Sportuszodába. A tavaly még a hajdúságiaknál játszó Kállay Márkkal felálló zöld-fehérek a két csapat budapesti találkozásakor valósággal kiütötték Miroslav Bajin együttesét, hiszen parádés játékkal 22-7 arányban diadalmaskodtak. A cívisvárosiak azonban nem törtek össze, és ezt követően a BVSC-t és a Budapesti Honvédot is legyőzték hazai pályán.

-A papírforma nem azt mondja, hogy nyerni fogunk, de az elmúlt időszakban bebizonyítottuk, hogy tudunk meglepetéseket okozni, szeretnénk, ha ez szombaton is így történne. A pesti meccsünkön sajnos csúnyán kikaptunk, de azóta kielemeztük a hibáinkat, és látszott, hogy az az eredmény nem volt reális, nem feltétlenül ők vertek meg minket ennyivel, inkább mi saját magunkat. –vélekedett a három héttel ezelőtti összecsapásról Fejős Róbert.

Az FTC nem a legjobb formában érkezik Debrecenbe, hiszen szerdán elvesztette veretlenségét a bajnokságban, az addig szintén hibátlan OSC 9-7-re verte őket, ráadásul odahaza. Varga Dénesék ezzel visszacsúsztak a második helyre, ám ennek ellenére továbbra is ők az OBI legnagyobb favoritjai. A vereség ezen kívül motiválóan hathat a fővárosiakra, hiszen egy héten belül biztosan nem fér bele két fiaskó a sztárcsapatnak, így minden bizonnyal maximálisan oda fogják tenni magukat szombaton.

-Ők minden apró hibánkat ki fogják használni, így ha szeretnénk valamit a találkozón, akkor nem szabad őket elengednünk az elején. Minden poszton világklasszisok szerepelnek náluk, de én a saját részemről is, és mindenki a keretből azon lesz, hogy ezeket a különbségeket eltüntessük, és csapatként küzdve egy jó eredményt tudjunk elérni. Mi mindenképpen szeretnénk meglepetést okozni, de hogy ez sikerül e, az nem csak rajtunk múlik, attól is függ, hogy a Fradi milyen napot fog ki, illetve hogy áll hozzá. Mi tisztességesen felkészülünk, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat. –zárta szavait a debreceni center.

Vízilabda OB-I

DVSE – Ferencváros

03-23. 19:00 Debreceni Sportuszoda