Az Eötvös lányokat nem lehet megállítani

Szombaton délután a röplabda NB II Keleti csoportjában a már bajnok DSZC-Eötvös DSE a tavalyi bajnokságban az NB II Közép csoportjának bajnokát, a jelenleg az NB II keleti csoportjában második helyezett RÖPKE SE együttesét fogadta. Nagy harcra volt kilátás, hiszen a két csapat legutóbbi találkozóján, Kecskeméten csak a döntő játszmában győzött a debreceni csapat.

0

viraggal-300x200 Az Eötvös lányokat nem lehet megállítani

A mérkőzés előtt a bajnokcsapat tagjainak egy-egy szál virágjával kedveskedtek az egyesület elnökségi tagjai, hiszen az elmúlt fordulóban Kispesten biztossá vált, hogy a DSZC-Eötvös DSE megnyerte az NB II keleti csoportját.

Debreceni szempontból álmosan indult a derbi, több labdát hagytak leesni a hazai játékosok. A Kecskemét viszont formás támadásokat szövögetett és előnyt szerzett.

A második játékrészben magasabb fokozatra kapcsoltak Vojth Ildiék. Miholecz Melitta nyitássorozatával komoly előnyt szerzett a hazai gárda, javult a mezőnymunka és a támadásépítés is, ennek következtében meggyőző fölénnyel nyerték a szettet a debreceniek.

A harmadik játszmában is a hazaiak akarata érvényesült, már 23:11-re is vezettek Fehér Panniék. Egy-két hiba ugyan becsúszott a végén, de így is megnyugtató különbséggel győztek és összesítésben átvették a vezetést.

Bár a negyedik etapot is egy 4:0-s sorozattal kezdték Németi Rebekáék, a Röpke SE előbb kiegyenlített, majd 5:8-nál már a debreceniek kényszerültek időkérésre. Innen a végjátékig egy-két ponttal hol az egyik hol a másik együttes vezetett, hogy aztán 17:17-től ismét egyenlő feltételekkel induljon a bajnokok párviadala. 18:19-nél a DSZC-Eötvös DSE edzője kikérte második idejét, amely hatásosnak bizonyult, hiszen a hazai játékosok példás koncentrációjának köszönhetően már nem tudott pontot csinálni a Röpke SE, pedig 21:19-nél és 23:19-nél is időkéréssel próbálta a hazaiak győzelmét megakadályozni a kecskeméti edzőpáros.

Ezzel a győzelemmel a DSZC-Eötvös DSE előnye 17 pontra nőtt a második helyezettel szemben.

DSZC-Eötvös DSE – Röpke SE 3:1 (-20, 12, 17, 19)

DSZC-Eötvös DSE: Barnucz Gréta, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Miholecz Melitta, Domonkos Kitti, Németi Rebeka

Csere: Kiss Viktória, Kovács-Miskolczi Noémi, Molnár Vivien, Tóth Kinga

Edző: Szombathy András

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb 2019. március 30-án (szombaton) a másik debreceni csapat ellen játszik 18 órától a Móricz Zsigmond körút 22. alatt.