Harmadikként zártak a fiúk a B-csoportban

A szerdai, utolsó játéknapra is maradt izgulnivaló a serdülő bajnokság B- csoportjában, ahol a mieink a ranglista második helyéről várták az idényzárót.

0

defaultnews_u16-1-300x200 Harmadikként zártak a fiúk a B-csoportban

Az első hely megszerzésére csak matematikailag volt esély, inkább az ezüstérmes pozíció megőrzése volt a cél a közvetlen vetélytárs KMH-val szemben. A debreceni együttes a hazai pálya előnyével vághatott neki a rangadó mérkőzésnek.

Az. 1 harmadot nagy akarással indították a mieink. A 6. percben emberhátrányba kerültünk, amelyet sikerült kapott gól nélkül lehozni. A 16. percben kaptunk egy emberfórt, de ezt nem tudtuk gólra váltani. 17.19-nél elcserélte magát a hazai együttes, ám az újabb emberhátrányban is jól ment a védekezés. A nyitó periódusban valamivel többet veszélyeztetett az ellenfél, az első 20 perc azonban gól nélküli döntetlennel zárult.

A 2. játékrészt a mieink kezdték jobban, 23.54-nél Dorogi Máté találatával megszereztük a vezetést is. Egy perccel később azonban Kozma révén egyenlítettek a vendégek, majd ismét a védelemnek akadt dolga, 34.00-nál Kovács Balázst állították ki. A hátrányt kivédekeztük ugyan, de azonos létszámban rövidesen újabb gólt ért el a KMH, a 38. percben egyéni akció végén Fenyvesi volt eredményes. Ebben a harmadban mindkét csapat sokat kezdeményezett, de a mieink nem tudták tartósan átvenni a játék irányítását.

A 3. harmad hazai előnnyel kezdődött, a lehetőséggel azonban nem tudtunk élni. 45.03-nál Fenyvesi révén növelte az előnyét a KMH, a mieink pedig kihagytak egy újabb emberelőnyös szituációt. A pályán egyre nőtt a feszültség, az 52. percben Kovács Kristóf ült ki 2 percre, majd Dorogi kapott 2+10 perces büntetést. 59.09-nél volt még egy emberelőnyünk, Okos Csanád vezetőedző lehozta a kapusát is, de az eredmény már nem változott. A záró harmadban a mieink megpróbáltak dominálni, a góllövés azonban továbbra sem ment, kimaradtak az emberelőnyök is.

A találkozón mindössze egy gólra futotta a mieink erejéből, ami kevés volt a KMH legyőzéséhez. Összességében a csapat a B- csoport harmadik helyén zárta a bajnokságot.

Okos Csanád: „Az idei bajnokság utolsó mérkőzését játszottuk, felemás eredménnyel. Úgy érzem, hogy a csapatunk próbált mindent megtenni a siker érdekében, voltak periódusok, amikor az ellenfél tartott nyomás alatt minket és volt, amikor mi domináltunk. Sajnos, mint a szezonban többször, ezen a meccsen is előjöttek rossz befejezések; emiatt csak egy gólt sikerült szereznünk, amivel a jégkorongban ritkán lehet mérkőzést nyerni. Összességében jó mentalitással és jó hangulatban álltak bele a srácok mérkőzésbe, Aranyos Attila hosszú kihagyás után, sérüléssel bajlódva vállalta a mérkőzést a csapat érdekében, ami igazán figyelemre méltó.”

Debreceni HK A – KMH SE 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)
Gólszerzők:
 Fenyvesi(2), Kozma, illetve Dorogi M.