Éremmel tértek haza az egyetem frizbisei a MEFOB-ról

A Debreceni Egyetem ultimate frizbi csapata ezüstérmet szerzett az egyetemi csapatok számára kiírt országos bajnokságon, azaz a MEFOB-on. A pénteki megmérettetésen öt felsőoktatási intézmény sportolói küzdöttek az elsőségért a fővárosban.

0

Frizbi-sport-MEFOB-DE-20190408-001-300x200 Éremmel tértek haza az egyetem frizbisei a MEFOB-ról

Összesen kilenc csapat lépett pályára a SOTE sporttelepén április 5-én az V. ultimate frizbi MEFOB fináléján. A Debreceni Egyetem frizbisei eddig minden évben részt vettek a versenyen, négyszer dobogóra is állhattak, és most is érmes esélyekkel érkeztek a döntőre.

A csoportmeccseket meggyőző fölénnyel nyertük. Aztán az elődöntőben a Corvinus már rendesen feladta a leckét, és egy végletekig kiélezett derbin döntő ponttal jutottunk a fináléba, ahol a Testnevelési Egyetem volt az ellenfél. A döntő is szorosan alakult, de a budapestiek végül jobbnak bizonyultak. A 9:7-es végeredményre és a megszerzett ezüstéremre így is nagyon büszkék vagyunk – mondta el Tőzsér Tamás csapatkapitány.

A csapat névsora: Adorján Gréta, Almási Dávid, Kis Bianka Lilla, Komáromi Tünde, Nagy Dóra, Rácz Árpád, Tóth Patrik, Tőzsér Tamás