Nem sikerült a pontszerzés

Hatgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OBI felsőházának 6. fordulójában. Az első perceket leszámítva végig a BVSC akarata érvényesült, és megérdemelten tartották otthon a három pontot.

0

54520841_2170209229713647_6620612015708700672_n-300x200 Nem sikerült a pontszerzésFotó: Nagy Anita

Nagy iramban kezdtek a felek, mindkét csapat érezhetően nagyon akarta a sikert. Két perc elteltével már 2-2-t mutatott az eredményjelző, Pásztor Mátyás és Szabó Bendegúz góljaira Stefan Vidovics válaszolt két nagyszerűen kijátszott fór után. Ezt követően azonban a hazaiak szorítani tudtak védekezésükön, és két akciógóllal megléptek a játékrész végére.

A második negyed is egy BVSC találattal indult, Csapó Miklós révén megnyugtató előnybe kerültek (5-2). A folytatásban egyre több hiba csúszott mindkét oldalon a támadásokba, az első mérkőzéshez hasonlóan nagyon fizikális csata folyt a medencében. A kapusok is kezdtek magukra találni, igy az első félidőben már nem született több gól.

A fordulás után tovább nőtt a különbség, a fővárosiak két újabb akciógóllal és egy emberelőnnyel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést (8-2). Macsi Patrik törte meg a közel két negyed óta tartó debreceni gólcsendet, és szinte azonnal megszerezte második gólját is. A záró felvonásban Pásztor foszlatta szerte a debreceni reményeket, fórból szerzett gólja után már nem nagyon bízhatott a feltámadásban a DVSE. A hátralévő időben az addig kevesebb lehetőséget kapók is medencébe szálltak, a vége pedig megérdemelt 12-6-os fővárosi győzelem lett. A BVSC magabiztos sikerével pontszámban utolérte a cívisvárosiakat a tabellán, sőt az egymás elleni eredménynek köszönhetően be is előztek.

BVSC – DVSE 12-6 (4-2, 1-0, 3-2, 4-2)

BVSC: Györke – Török 2, Létay, Kovács, Pásztor 3, Sugár, Szabó 1 csere: Czigány 1, Csapó 2, Várnai 2, Ágh, Ambrus, Mészáros 1.

DVSE: Kósik – Dőry, Durik, Vidovics 2, Kovács, Fekete, Macsi 3 csere: Smitula, Oltean 1, La Rosa, Fejős, Macsi M.

Miroslav Bajin: Tudtuk, hogy nehéz lesz, de úgy jöttünk ide, hogy legalább egy pontot szeretnénk szerezni. Az első negyedben már hátrányba kerültünk, és hiába volt nagyszerű a kapusteljesítményünk, az ellenfél is jól védekezett. Erőtlenek voltak a támadásaink, és ilyenkor törvényszerű, hogy előbb-utóbb hátul is belehibázunk. Nem tudtuk megvalósítani, azt amit szerettünk volna, de nem is ezt sajnálom a legjobban, hanem, hogy ez ma nem az a Debrecen volt ami korábban. A rájátszás előtt az volt az álmunk, hogy megszerezzük az ötödik helyet, és még ha papíron nem is vagyunk erre esélyesek, akkor is harcoljunk ezért. A következő fordulóban újra otthon játszunk, szeretném ha ismét sokan támogatnának bennünket, és újabb bravúrt tudnánk elérni.