Óváron sem fékezett a lokomotív

A mérkőzés folyamán szinte végig vezetve, esélyt nem adva ellenfelének győzött a DVSC-Schaeffler a Eu-Fire Mosonmagyaróvár ellen, idegenben. Végig koncentráltak voltak a lányok és kézben tartották a mérkőzést, így teljesen megérdemelten vették be az idei szezonban hazai pályán igencsak veszélyes Mosonmagyaróvárt. Ezzel a győzelemmel tovább erősítette helyét a Loki, és továbbra is tartja hatodik helyét a táblázaton.

0

56433434_2453019441422603_500578348154486784_n-300x177 Óváron sem fékezett a lokomotívFotó: DVSC Kézilabda Facebook

Húsz perces késéssel kezdődött a mérkőzés, ugyanis az előre kijelölt játékvezetői párosból Bóna Szabolcs nem tudta vállalni a mérkőzést, így Felhő Ferenc volt a beugró, ő vezette ezúttal Öcsi Tamással a találkozót. Az első rontott támadás után sorra lőttük a gólokat az elején, azonban az ellenfél sem nagyon hibázott, így bő öt perc után már 3-4 állt az eredményjelzőn. Tilinger főként átlövésből, míg a szlovák válogatott Szarková főként betörésből volt eredményes, így 12 perc után először (és mint utóbb kiderült utoljára) vezetett a hazai csapat, hiszen a mieink kevésbé találták az ellenszert a Mosonmagyaróvár nyitott védekezése ellen. Nagyszerű balszélsők csatája is volt ez a mérkőzés, hiszen Vantara-Kelemen remeklése (6 gól) mellett a hazaiak csereként beálló játékosa, Bízik Réka is kiváló teljesítményt nyújtott (8 gól). Innentől kezdve nagyon hatékonyan védekeztek a lányok, a vendéglátók nem nagyon találták a rést a falon, amikor mégis, akkor ott volt Oguntoye, aki szinte a végig pályán volt és jól teljesített. Az első félidő végén kissé gyámoltalan támadásokat vezettünk, így a félidő végére két gólra felzárkózott a Mosonmagyaróvár, amelynek utolsó négy gólját is Bízk Réka szerezte.

A második félidő eleje nagyon sűrűn alakult Despotovicnak, aki először gólt szerzett, majd az egyik sikertelen lövése után egy lökés után lent maradt a padlón, a nyakát, fejét fájlalva. Ismerve a montenegrói átlövőt, lehetett sejteni, hogy nem semmiségről van szó és le is kellett támogatni a játéktérről. A csapat szerencsére jól reagált és kilenc perc alatt megtriplázta a félidei kétgólos vezetést. Nagyon jól működött újfent a védekezés, csupán a tizedik percben volt másodjára eredményes a hazai gárda. Kovács Anna magához ragadta újfent a kezdeményezést, átlövésből és hétméteresből egyaránt eredményes volt, Vantara-Kelemen pedig újfent jelentkezett egy pazar cunderrel. Szerencsére Despotovicot kemény fából faragták, vissza tudott térni és eredményes is volt átlövésből. Irányítónk, Grigel a mérkőzés első negyvenöt percében nem talált be, az utolsó negyedórában viszont két fontos gólt is szerzett a fáradó hazai védelmet mattolva. A mérkőzés egyre inkább közeledett a vége felé, de szerencsére nem érződött az, hogy a mai napon pontot tudna szerezni a lelkes mosonmagyaróvári gárda. A találkozó hajrájában Borgyos is betalált egy távoli lövés után, Szabó Dóra pedig a végén tudott hárítani, így mindketten hozzájárultak a győzelemhez. A mérkőzés utolsó gólját pedig Arany Rebeka szerezte, aki remek formában van már hetek óta és ezúttal négy góllal vétette észre magát. A győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, ismét magabiztosan győzött a Köstner-csapat. A sportszerű találkozón nagyszerű hangulatot teremtett a hazai B-közép és azon lelkes Loki szurkolók, akik az ország másik végébe is elkísérték a csapatot. Dicséret illeti a játékvezetőket is, akik a megváltozott körülmények után is jó színvonalon vezették a mérkőzést.

Szép volt lányok!

Mosonmagyaróvár – DVSC-SCHAEFFLER: 22:29 (13:15)

Mosonmagyaróvár: Dányi – Kovacsicz 2, Kopecz 2, Tilinger 2, Horváth B. 1,  SZARKOVÁ 4, Hajtai 1

Csere: Herczeg L, Fritz (kapusok), Vukcsevics, Hudák, BÍZIK R. 8 (1), Katona F., Gyimesi, Bardi F. 1, Domokos 1

Edző: Bognár Róbert

DVSC: OGUNTOYE – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 7 (3), Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 5, Bulath 1, VANTARA-KELEMEN 6

Csere: Szabó D. (kapus), Grigel 2, Punyko, Bordás, ARANY 4, Zamfirescu, Szabó P., Borgyos 1

Edző: Köstner Vilmos