Jó iramú mérkőzésen pontosztozkodás a Honvéd “otthonában”

Igencsak lüktető, eseménydús mérkőzésen játszott döntetlent a DVSC a tulajdonosváltáson átesett Honvéd ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az NB_I. 28. fordulójában, így megmaradt a két csapat közti négy pont különbség a mieink javára. A mérkőzésen végig támadólag lépett fel mindkét csapat és ez akkor sem változott, mikor emberhátrányba kerültek a vendéglátók.

0

debsport-Medium-1-300x200 Jó iramú mérkőzésen pontosztozkodás a Honvéd "otthonában"

Vegyes előjelekkel várhattunk a Honvéd elleni találkozót, hiszen a múlt heti magabiztos győzelem sok erőt adhatott mindenkinek, azonban az elmúlt négy idegenbeli bajnoki mérkőzését elbukta a csapat, legutóbb a Haladás otthonában még tavaly sikerült nyerni az NB I-ben. Sok meglepetést nem tartalmazott a kezdőcsapat sem, Csősz jó formájának köszönhetően az elmúlt mérkőzéseken rendre lehetőséget kap, míg elől ezúttal Takács kezdett egyedül, őt leginkább Varga Kevinnek kellett támogatnia.

Rögtön ígéretes szabadrúgáshoz jutottunk a 2. percben, mintegy 25 méterről, Bódi csavarása nem sokkal kerülte el Gróf kapuját. Hidegzuhany ért minket két perccel később, amikor a bal oldalon meglóduló Holenderrel szemben Bényei szabálytalankodott, Karakó játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt kiharcoló Holender magabiztosan gurította a kapu jobb oldalába a tizenegyest (1-0). A 12. percben a bal oldalon Ferenczi indította hosszan Takácsot, aki bele tudott még piszkálni, de nem tudta eléggé irányítani a labdát, így az Grófhoz került. Érezhetően megfogta a csapatot a bekapott gól, ám az első negyedóra után magára találtak Bódiék, többet birtokolták a labdát és igyekeztek feltörni a hazaiak védelmét. A 30. percben egy nagy bedobás után Bamba elé került a labda, lövését biztosan fogta Nagy Sándor. Amennyire váratlanul jött a Honvéd gól, annyira érett a mi találatunk, Bényei hozta fel a labdát a jobb oldalon és lövés helyett nagyszerűen játszotta meg Csőszt, aki a tizenhatoson belülről nagyon szépen lőtte ki a rövid alsó sarkot (1-1). Fiatal középpályásunk a Mezőkövesd elleni kupamérkőzés után újabb gól szerzett, az NB I-ben azonban ez a találat volt az első. Öt perccel később egy bal oldali szabadrúgás, amelyet Holender tekert középre, Batik megcsúsztatott, ám a nagyon jó ütemben kimozduló Nagy Sándorról még ki sem pattant a labda. Záporoznak a fejesek, lövések, két perccel később egy Takács által lefejelt labdát Csősz lőtt nem sokkal mellé, majd egy perc múlva a nagyon aktív Holender készített elő Gazdagnak, lapos lövését oldalra ütötte ki kapusunk. A félidő vége előtt három perccel megint a Honvéd válogatott játékosa, Holender veszélyeztetett, szabadrúgása fél méterrel szállt el a kapu felett. Eseménydús első félidőn voltunk túl, amely alapján reálisan alakult ki az 1-1-es állás. Az elején bekapott gól megfogta a mieinket, ám idővel sikerült átvenni a kezdeményezést és egy szép lövéssel ki is egyenlítettünk. A félidő hátralévő részében kiegyenlített csata folyt a pályán, sok kispesti sárga lappal tarkítva.

A második félidő első helyzete előttünk adódott, egy jobb oldali beadásra robbant be Haris, aki úgy perdített kapu fölé, hogy közben igencsak rácsúsztak a lábára. A játékvezető ezúttal nem ítélt büntetőt. Az 59. percben Varga Kevin iramodott meg egy kontratámadással, a sárga lapos Nagy csak szabálytalanul állította meg szélsőnket, így jogosan villant a második sárga lap, vele együtt a piros is. Ismét felgyorsultak az események, hiszen az elvégzett szabadrúgás után Haris került nagy helyzetbe, ám sokat várt és Lovric belelépett a lövésébe, így szöglettel folytatódott a mérkőzés. Emberhátrányban sem adta fel teljesen a támadások lehetőségét a Honvéd, a 72. percben Kamber cselezgette magát a 16-oson belülre, azonban mielőtt lőtt volna, Kinyik nagyon jó ütemérzékkel mentett. a 85. perctől három szögletet is elvégezhetett a tíz emberrel játszó Honvéd, mindhárom után veszélyes lehetőség alakult ki, a legnagyobb az utolsót követően, ám Batik fejese mellé szállt. A 89. percben Zsóri harcolt ki szabadrúgást mintegy 22 méterre a kaputól, amelyet Bódi a keresztlécre csavart, Gróf esélytelen volt… Szinte az ellentámadásból ismét Holender került helyzetbe, lövését Nagy oldalra paskolta. A hosszabbításban mindkét csapat megszerezhette volna újfent a vezetést, a legnagyobb lehetősége erre Danilonak volt, beadásszerű lövését azonban nem érte el a hosszú oldalon Uzoma.

A mai mérkőzés igencsak sok eseményt hozott, mindkét félidőben többször forogtak veszélyben a kapuk. A gyorsan bekapott gól után sikerült egyenlíteni és stabilizálni a csapat játékát, sőt a második félidő elején diktálni az iramot. Fél órával a vége előtt a hazaiak középpályását, Nagy Gergőt jogosan kiállították, nagy lehetőséghez jutott a Lokomotív. Ezzel a lehetőséggel nem sikerült élni, bár voltak lehetőségeink az újabb gól megszerzésére, ám a tíz emberrel remekül küzdő kispestiek is alakítottak ki veszélyes szituációkat a kapunk előtt. Végül nem született döntés, a Honvéd ellen idegenben nem mondható rossz eredménynek a döntetlen, azonban fél órát emberelőnyben volt a csapat, emiatt lehet egy kis hiányérzet. Sok idő nincs azonban az elemzésre, hiszen jövő hét kedden, Székesfehérváron vív Magyar Kupa elődöntőt a csapat és onnan már „csak” egy lépés a régóta várt kupadöntő.

Hajrá Loki!

Budapest Honvéd – DVSC 1-1 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2182 néző. Vezette: Karakó (Ring, Szert)

Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Fousseni (Ben-Hatira 83.), Nagy G., Heffler, Gazdag, Uzoma – Ngog (Danilo 58.), Holender (Májer 92.)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér – Bódi, Haris (Damásdi 82.), Csősz, Varga K. (Avdijaj 72.) – Takács T. (Zsóri 63.)

Gól: 1-0 Holender (11-esből, 5.), 1-1 Csősz (32.)

Sárga lap: Lovrics (8.), Heffler (27.), Uzoma (30.), Kinyik (34.), Batik (48.), Nagy G. (50.), Bényei (57.), Varga K. (65.), Zsóri (75.), Kamber (78.)

Kiállítva: Nagy G. (59.)