Herczeg András: „igazságos eredmény született”

A Honvéd ideiglenes otthonában erősen véleményes tizenegyesből a kispestiek szerezték meg a vezetést az 5. percben, de Csősz szép találatával sikerült egyenlíteni és végül egy ponttal tért haza a Hungária körútról a DVSC. Szakvezetőnkben maradt némi hiányérzet, mivel az emberelőnyt nem sikerült kihasználni.

0

dsc_0205_custom_-300x200 Herczeg András: „igazságos eredmény született”

– Sajnos rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés, már az első percekben tizenegyest ítélt ellenünk a játékvezető, én úgy láttam, kissé túl szigorúan, amit a Honvéd értékesített. Ez okozott egy kis zavart a játékunkban, de hamar rendeztük a sorainkat, átvettük a játék irányítását, birtokoltuk a labdát, és sikerült kiegyenlítenünk egy szép kombináció végén. Ebben a játékrészben, leszámítva a büntető utáni néhány percet, lendületesen, szervezetten, jó felfogásban játszottunk, jól használtuk a széleket. Szünetben azt kértem a játékosoktól, ugyanebben a felfogásban futballozzunk tovább, csak legyünk pontosabbak, mert az első 45 percben voltak meg nem értések, eladott labdák. A második játékrészt jól kezdtük, jó ritmusban játszottunk, a helyzeteink is megvoltak. A kiállítás után viszont nem tudtunk élni az emberelőny adta lehetőséggel, túlságosan kapkodtunk, nem volt olyan átgondolt a játékunk, mint egyenlő létszámban, siettettük a játékot, hátul időnként könnyelműsködtünk, e miatt a Honvédnak voltak lehetőségei ellentámadásokból. A cserékkel próbáltam támadóbbá tenni a csapatot, sajnos nem sikerült újabb gólt szereznünk, de nem egyszerű beszállni egy ilyen hangulatú mérkőzésbe. Azt gondolom, a mérkőzés összképét tekintve, hogy igazságos eredmény született, egy jó erőkből, rutinos játékosokból álló Honvéd ellen szereztünk egy pontot, így megmaradt az előnyünk a kispestiekkel szemben – Foglalta össze röviden a mérkőzést a Loki mestere.

Herczeg András kitért a keddi Magyar Kupa mérkőzésre is – Nem sokat pihenhetünk, kedden már Magyar Kupa mérkőzésen lépünk pályára Székesfehérváron, nyilván majd mindenki a Videotont tartja a találkozó esélyesének, de mindet el fogunk követni annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. A fehérvári gárda egy nagyon profi csapat, a legkisebb hibát is azonnal kihasználják, végig fegyelmezetten, koncentráltan és fegyelmezetten kell játszanunk ellenük. Eddig háromszor találkoztunk az idei bajnokságban velük, mindhárom szoros mérkőzés volt, egyenrangú partnerei voltunk a Vidinek. Próbálunk minél jobban felkészülni ellenük, szeretnénk meglepetést szerezni.