Bekket igazolt a DEAC

Immár hivatalos: a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatában folytatja pályafutását a 26 esztendős Kiss Philip James. A hátvéd az Újpesttől köszönt el a DEAC kedvéért, kontraktusa pedig a következő Erste Liga-szezon végéig, 2020 tavaszáig szól.

0

KissPhilip_01-300x200 Bekket igazolt a DEACFotó: deac.hu

Csupán néhány napja volt, hogy a szezonzáró beszélgetésünk során David Musial vezetőedzőt arról faggattuk, a következő idényben a DEAC együttesének mely csapatrészeit akarja megerősíteni. A válasz úgy hangzott, hogy elsősorban a védekező szekciót szükséges fejleszteni. Noha biztosak voltunk abban, hogy a vezetőedző és stábja a szezon után sem heverészéssel tölti az időt, arra azért nem számítottunk, hogy alig pár nappal később már úton is lesz az erősítés, Phil Kiss, azaz Kiss Philip James személyében.

A magyar-kanadai kettős állampolgársággal rendelkező fiatalember 1993. február 2-án Ontario tartományban, Burlington városában született. Az Elite Prospects 2009 óta követi nyomon a pályafutását, akkor kezdett hokizni szülővárosa serdülő együttesében. A 2010-2011-től öt szezont töltött el az Ontario Junior Hockey League csapatainál, majd az egyetemi bajnokság következett. Négy évig volt az NCAA III divíziójába sorolt Curry College játékosa, az utolsó szezonban csapatkapitánya is. Innen igazolt át 2018-ban az UTE ERSTE Ligás együtteséhez. A lila-fehérek színeiben végigjátszotta az elmúlt idényt, főként honfitársa, Kiss-Rusk Jedrick hátvédpárjaként. A szezonban összesen 9 pontot ért el, 3 gól és 6 gólpassz fűződik a nevéhez. Komoly szerepet játszott abban, hogy a lilák a Fradi után a legkevesebb gólt kapták a bajnokság alapszakaszában, az UTE veretlenségi sorozatában –is- rendre első soros hátvéd volt.

A kemény, de sportszerű bekk érkezésétől azt várjuk, hogy védőmunkájával megszilárdítsa a Debreceni Egyetem csapatának hátsó alakzatait. Ellenfélként gyakran keserítette meg csatáraink dolgát, itt az ideje, hogy ezen túl a mieink javára kamatoztassa a képességeit. Kívánjuk, hogy érezze jól magát Debrecenben, és segítse minél több győzelemre új csapatát.