Hazai pályán javítaná rossz középszakaszbeli mérlegét a DEAC

Szerdán a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI középszakaszának 5. fordulójában. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban 18 órától kezdődő összecsapáson Berényi Sándor tanítványainak kötelező a győzelem, ha meg akarják tartani esélyüket a rájátszásra.

0

5cbee85118996-300x139 Hazai pályán javítaná rossz középszakaszbeli mérlegét a DEACFotó: deacbasket.hu

Kissé szerencsétlenül alakul mostanában a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatának sorsa, hiszen a felsőházról csak egy hajszálnyival maradtak le, míg a középszakaszban eddig nem jött össze a győzelem. A Kecskemét ellen minden esélyük meg lesz, hogy megszakadjon a rossz sorozat, ám a keretből továbbra is hiányozni fog Jahenns Manigat, de Tóth Bence játéka is kérdéses kisebb sérülés miatt.

-Sajnos rosszul kezdtük a középszakaszt, sőt, már az alapszakasz vége óta egy kisebb gödörben vagyunk. Meg kell próbálnunk fejben összeszednünk magunkat, és nem szabad hibáznunk többet itthon. Most az az elsődleges célunk, hogy a hazai pályánkat megvédjük, de azt is tudjuk, hogy egy idegenbeli győzelemre is szükségünk lesz majd. Igyekszünk tanulni a hibáinkból, átbeszéltük és kielemeztük azokat, és új taktikai elemekkel is készülünk, bízom benne, hogy a Kecskemét ellen már győzni tudunk. –mondta bizakodva Polyák László.

A Kecskemét elleni alapszakasz mérkőzéseken mindkétszer hazai győzelem született, a 2. fordulóban 14 ponttal nyertek Wittmann Krisztiánék (95-81), míg a januári debreceni találkozón 89-86-ra győztek a hajdúságiak. A KTE a bajnokság egyik legkellemetlenebb csapata, összeszokott, kontrollált kosárlabdát mutatva szinte bárkivel képesek szoros meccset játszani.

-Hazai pályán a közönségünk rendszerint nagy erőt ad nekünk, és itthon a dobásaink is sokkal inkább ülnek. De ami a leginkább a probléma, hogy idegenben rendre 90-100 pontot kapunk, amivel nehéz meccset nyerni. Egyszer tudtunk így Zalaegerszegen nyerni, de ahhoz szezoncsúcsot jelentő extra dobóforma kellett. Negyven percen keresztül mindenkinek koncentrálnia kell a védekezésre, és esetenként hosszabb támadásokkal kontrollálnunk kell a mérkőzést, így lehet esélyünk a Kecskemét ellen is. -vélekedett az esélyekről a hátvéd.

A DEAC jelenleg a 4. helyen áll a középházban, a Sopron egy, az Atomerőmű és a Kecskemét pedig két győzelemmel gyűjtött eddig többet. A hátralévő öt mérkőzésen ezt a hátrány kellene ledolgozni, hogy a rájátszást érő első három hely meglegyen, amihez az első lépés lehet Forray Gábor együttesének legyőzése.

Meccsről-meccsre van egy nagyobb kihagyásunk, amikor az ellenfél átrohan rajtunk, és onnan már nem tudunk visszajönni a mérkőzésbe. Sokszor kell futnunk az eredmény után, ezen jó lenne a hátralévő meccseinken változtatni, nekünk kell negyven percig kontrollálni a mérkőzéseket. -zárta szavait a Polyák.