Gazdag programok a DEAC Családi és Futónapján

Sportprogramokkal, ingyenes egészségügyi szűrésekkel, egész nap zenével és kiváló hangulattal várja a családokat május 1-jén, jövő hét szerdán a DEAC az Egyetemi Sportközpontban. A fő program a jótékonysági futás lesz, amelyre eddig már csaknem kétszázan neveztek.

0

image00006-300x200 Gazdag programok a DEAC Családi és Futónapján

A szervezők célja az új kikapcsolódási lehetőséggel az, hogy bárki betekintést nyerhessen, milyen is az élet a Debreceni Egyetem, illetve a DEAC nagy családjában. Aki pedig bevállal egyet a klub alapítási évére utaló 1919 méteres jubileumi, vagy a 3600 méteres távok közül, az nemes célért teszi. A rendezvény minden nevezési díjából 500 forintot jótékonysági célra fordítanak, a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány részére ajánlanak fel. Az adományokat gyerekek infúzió-adagoló készülékének beszerzésére, a szülőknek pedig kényelmi eszközök megvásárlására szeretné fordítani a koraszülött osztály.

Az I. DEAC Családi és Futónap csütörtöki, beharangozó sajtótájékoztatóján részt vett a Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán, aki a szabadidősport fontosságát is hangsúlyozta.

Az elmúlt évek fejlődése, a versenysportban felmutatott eredmények mellett rendkívül fontos számunkra a szabadidősport biztosítása, a tömegesítés is a DEAC segítségével, vagy akár a klub keretein belül. Ennek az első komolyabb megmozdulása lesz a május elsejei Családi és Futónap, amelyre remélem, minél többen el tudnak jönni – fogalmazott a kancellár.

Lenténé Puskás Andrea, a DEAC Egyesület ügyvezető elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, a cél, hogy a szakosztályok és a lakosság minél jobban összekovácsolódjanak.

Már évek óta terveztünk egy ilyen rendezvényt úgy a DEAC-os sportolók hozzátartozóinak, szülőknek, nagyszülőknek, gyerekeknek, mint ahogyan a város lakossága számára is. Hagyományt szeretnénk teremteni, a lényeg, hogy kicsik és nagyon együtt szórakozzanak, sportoljanak – mondta a klubvezető, aki megjegyezte azt is, hogy a sportolási lehetőségek mellett szűrővizsgálatokon, vérnyomás- és vércukorszint-szűréseken, illetve ingyenes tanácsadásokon is részt vehetnek a kilátogatók.

A programkínálatot a DEAC marketing menedzsere, az esemény főszervezője, Török Gergő részletezte a sajtótájékoztatón.

Fő programunk a jótékonysági futás lesz, amely 11 órakor rajtol a DESOK előtt, a befutó pedig a füves labdarúgópálya melletti rekortánon lesz. A futásra eddig csaknem kétszázan jelentkeztek, mindannyian online. Természetesen lehetőséget biztosítunk helyszíni regisztrációra is, jövő szerda reggel 8-tól 10 óráig. Amellett, hogy minden nevezési díjból 500 forintot felajánlunk a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány részére, sokan érdeklődtek az úgynevezett „becsületkassza” iránt is, hiszen szívesen áldoznának további összegeket erre a nemes célra. Így erre is lesz lehetőség – mondta Török Gergő, aki hozzátette: a legkisebbeknek lesz ugrálóvár, a felnőtteket pedig a DEAC sportágai mellett például sörponggal és sörcurlinggel várják.

Az egész napos programsorozat május 1-jén 8 órakor a futás helyszíni regisztrációjával indul, a sporszámokba 9-től egészen 16 óráig be lehet kapcsolódni a családok minden tagjának. 16 órakor kezdődik a DEAC NB III-as labdarúgócsapata és a DEAC „Allstars” közötti focimeccs, amelyen utóbbi együttes soraiban többek között a jégkorongcsapat kapitánya, Berta Ákos, az amerikaifoci-csapat edzője, Hanász Róbert és a válogatott futsalozó, Üveges Kata mellett Becsky István kosaras szakosztályvezető is pályára léphet majd. Az „Allstars” csapat trénere a DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna lesz.

Nem csak a város polgárai, több regionális és országos vállalkozás is felfigyelt a Családi és Futónapra, a kitelepülő cégeknek köszönhetően a rendezvényen egész nap lesz lehetőség étel- és italvásárlásra.

Részletes programterv és további hasznos információk megtalálhatók az esemény hivatalos weboldalán.

A futóprogramra pedig ezen a linken lehet jelentkezni.