Hatodik helyet érő drámai győzelem

Elképesztő izgalmakat és drámai végjátékot hozott a DVSC-Schaeffler utolsó hazai mérkőzése a szezonban, amelyen végül egy utolsó másodpercben lőtt Kovács Anna góllal győzte le a Dunaújváros csapatát! Ezzel a góllal bebiztosította hatodik helyét a csapat, amely helyezés még nagyon fontos lehet a nemzetközi kupaszereplés szempontjából.

0

59203962_2496411713750042_5737644895170985984_n-1-300x200 Hatodik helyet érő drámai győzelemFotó: DVSC Kézilabda Facebook

A mérkőzés első összjátéka két Tóvizi között zajlott le, hiszen válogatott beállósunk nagyapja végezte el az ünnepélyes kezdődobást, aki 70. életévét töltötte be. Jól kezdett csapatunk, védekezésünk feszessége komoly fejtörést okozott az ellenfélnek, akik az elején főleg Szekerczés lövéseire támaszkodhattak. Az első két eredményes akció mintha a mieinket zavarta volna meg és elkezdtük elszórni a labdákat, illetve kihagyni a ziccereket. Tíz perc alatt csupán két debreceni gól született, nem csoda, hogy jött is az ebben a periódusban már-már szokásosnak mondható Köstner időkérés. Ezután szólt először a mérkőzéshez Kovács Anna, szerencsére közel sem utoljára. Nagyon türelmesen támadott a vendégcsapat, akik sok keresztmozgással szinte mindig megtalálták a megfelelő helyzetet és eredményesen fejezték be támadásaikat. Nagyon nem ízlett ez a játék a mieinknek és mivel támadásban továbbra is sok hibát vétettek a lányok, a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket. Mindennel próbálkoztak a lányok, azonban Csapó Kyra remek védéseinek is köszönhetően csupán hét (!) gólt sikerült szerezni az első félidőben, igaz Oguntoye is igyekezett volt csapattársához csatlakozni és összességében a 10 kapott góllal nem lehettünk elégedetlenek.

A második félidő elején Kovács kétszer is eredményes volt, jelezve azt, hogy ezt a mérkőzést nagyon fontos lenne megnyerni. Ezután gólszegény szakasz következett, mindkét csapat pontatlanul célzott és a két hálóőr eszén nem tudtak túljárni. Ebben a szakaszban Kovács lövései sem sikerültek, azonban jobbátlövőnk nem csüggedt és a mérkőzés további részében nagyon fontos gólokat szerzett. Továbbra is tartotta előnyét a fejér megyei csapat, amelyben főleg Szalai és Szekerczés voltak eredményesek. Több esetben is sikerült kiegyenlíteni, azonban nem sikerült átbillenteni az eredményt a mi javunkra, amelynek hatására egyre kapkodóbbá, türelmetlenné vált a játékunk. Védekezésben azonban sokszor sikerült hatástalanítani a vendégek támadójátékát, ennek köszönhetően szoros maradt a találkozó. A második félidő közepén többször hihette a szurkoló azt, hogy fordulóponthoz érkeztünk és egy-egy jó megoldás, védett lövés olyan löketet ad a csapatnak, amely megindítja a győzelmet jelentő úton. Az 51. percben két gólos dunaújvárosi vezetésnél időt kért Köstner mester és huszáros hajrára biztatta lányait. Varsányi először kiállíttatta Kazait, majd ziccert értékesített, 16-17-re alakítva az állást. Az utolsó percekben előbb Kovács villant, majd Vantara-Kelemen átlövőket megszégyenítő gólt szerzett. A gyors középkezdés után pedig Sirián a kapufát találta el, annak ellenére, hogy kapunk üresen állt. Talán ez volt az egyik olyan jel, hogy a mai napon Fortuna is fogja a DVSC kezét és nem engedi el a mérkőzés végéig. Az utolsó percek elképesztő izgalmakat hoztak, majd az utolsó percben egy elhamarkodott lövés után a vendégek támadhattak a győzelem megszerzéséért. Mint oly sok esetben a mai nap során ezúttal is türelmesen, a végletekig kijátszva igyekeztek gólt szerezni, azonban passzív játék miatt a játékvezetők elvették a támadás lehetőséget a Dunaújvárostól. És ami ezután jött, az a legnagyobb hollywoodi filmeket idézte… Despotovic kaparintotta meg az ellenfél által letett labdát és indította Kovács Annát, aki villámsebességgel nyargalt a kapu felé. Kovácsot mér lerántani sem sikerült, elképesztő harcosságának köszönhetően kilenc méterről lőhetett kapura és a mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatában szerezte meg a nagyon fontos győztes gólt! Elképesztő végjáték volt, és nagyban hasonlított a 2016-os szintén Dunaújváros elleni bajnoki negyeddöntőre. Kovácsot aztán megrohamozták a társak, és elkezdődhetett az ünneplés, a pályán és lelátón egyaránt. Nem a mai napon játszott a legjobban a csapat, azonban ez a szív diadala volt! A győzelmet jelentő két pontnak köszönhetően pedig a hatodik hely biztosított a csapat számára.

A mérkőzés után először a köszöntéseké volt a főszerep, hiszen egyrészt köszöntötték a legjobb utánpótlás játékosokat, a serdülők között Panyi Anna, míg az ifjúsági játékosok között Poczetnyik Luca kapta az elismerést.

A felnőtteknél a legjobb Vantara-Kelemen Éva lett, a legeredményesebb Kovács Anna, míg Tóvizi Petra kapta a legtöbb szavazatot a közönségtől.

A klub elbúcsúzott a három távozó játékosától, Anna Punko, Lotte Grigel és Madalina Zamfirescut is tapssal köszöntötték a debreceni szurkolók!

Gratulálunk a díjazottaknak, a távozóknak pedig köszönjük és további sok sikert kívánunk!

DVSC SCHAEFFLER – Dunaújváros: 21:20 (7:10)

DVSC SCHAEFFLER: OGUNTOYE – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 8 (2), Grigel 2, Tóvizi, Deszpotovics 3, Vantara-Kelemen 3

Csere: Szabó D. (kapus), BORDÁS 2, BULATH 2, Punyko, Szabó P., Arany, Borgyos

Edző:Köstner Vilmos
Dunaújváros: CSAPÓ KYRA – Grosch, SZEKERCZÉS 6 (3), SZALAI B. 5, Cifra, Ferenczy 3, Kazai 2

Csere: Nick, Bouti 1, Sirián 2, Dombi L., Mihály 1, Molnár B

Edző: György László