A Honvédnál az előny

Nagy küzdelemben egygólos vereséget szenvedett a DVSE férfi vízilabdacsapata a Budapesti Honvéd otthonában, így a fővárosiak kerültek előnybe a hét pontig tartó párharcban.

0

58443362_2209218762479360_3426004500446445568_n-300x200 A Honvédnál az előnyFotó: Nagy Anita

Mindkét együttes óriási akarással vetette magát medencébe, az első negyed hat találatot hozott. A hazaiak részéről Fülöp Bence és Simon Adrián léptek elő gólfelelőssé, míg debreceni oldalon Lukas Durik bizonyult megállíthatatlannak: háromszor is túljárt a magyar válogatott kapus Decker Attila eszén. (3-3)

A második nyolc percben ráerősített a centerjátékra a Honvéd, Simon Adrián másodszor is betalált, és Szirányi Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé, így a mérkőzésen először kettő volt a differencia. (5-3) Nem adták könnyen a bőrüket a hajdúságiak, másfél perc alatt kiegyenlítettek, sőt, a félidő vége előtt egy másodperccel Kovács Gábor lövésével előnybe is kerültek. (6-7)

A harmadik ráúszást Fekete Gergő hozta el, de nem birtokoltuk sokáig a labdát, Simon Roland megszerezte a játékszert, és Simon Adriánt hozta helyzetbe, aki nem hibázott. (7-7) Igaz, előbbi nem sokáig tartózkodhatott már a vízben, hiszen harminc másodperccel később Stefan Vidovicon elkövetett szabálytalanságáért cserés kiállításban részesült. Ezt követően felpörgött a Honvéd, Simon és Szirányi góljaival átvették a vezetést. (9-8) Érezhetően beragadt támadásban a DVSE, a fővárosiak pedig megérezték a vér szagát, és három góllal elhúztak. (12-9) Miroslav Bajin időkérése után Macsi Patrik gondoskodott arról, hogy megmaradjanak győzelmi esélyeink a záró felvonásra.

Fekete ismét el tudta hozni a ráúszást, és Fejős Róberthez továbbított, aki ötméterest harcolt ki. Ezt Kovács értékesítette, így ismét egyre zárkóztunk fel. (12-11) A lélektani előny is a debreceni oldalra került, miután Fülöp Bence büntetőjét Kósik Soma hárította. Fejős újfent óriásit dolgozott, emberelőnyhöz juttatta a debrecenieket, amiből Vidovic megszerezte csapata 12. gólját. (12-12)

A végjátékban a rutin a hazaiak javára döntött: Szívós Márton öt méterről higgadt tudott maradni, majd egy perccel a vége előtt Kovács kísérletét blokkolta, így Merész András gárdájának sikerével zárult a helyosztók első mérkőzése.

Budapesti Honvéd – DVSE 14-13 (3-3, 3-4, 6-3, 2-3)

Honvéd: Decker- Kardos 2, Szirányi 2, Fülöp 3, Szívós 1, Juhász, Simon A. 4.

Csere: Kiss, Shimitzu 1, Illés, Simon R. 1, Gregor, Manhercz

Edző: Merész András

DVSE: Kósik – Dőry 3, Durik 4, Vidovic 1, Kovács 3, Fekete, Macsi 1.

Csere: Smitula, La Rosa, Zsilák, Dienes, Fejős 1, Oltean.

Edző: Miroslav Bajin