DEAC Családi Futónap: Átadták az adományokat

Amint arról már beszámoltunk, 300.000 forint gyűlt össze a május 1-jén, első alkalommal megrendezett DEAC Családi és Futónapon. A teljes összeget szerdadélben adták át a DEAC vezetői a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítványnak.

0

59973682_2251086201651919_1527276794065977344_n-300x200 DEAC Családi Futónap: Átadták az adományokatFotó: Bódi Sándor

A klub nevében Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető és Lenténé Puskás Andrea elnök, valamint a marketing menedzser, Török Gergő adták az adományt az alapítvány kuratóriumi elnökének, Dr. Nagy Andrea klinikai főorvosnak a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján. A Koraszülött Intenzív Osztály vezetője elmondta, már azt is tudják, mely területen lesz a legnagyobb segítségükre a DEAC és a futók által összegyűjtött pénz.

Rengeteg textília kell a babák alá. Leteríteni az inkubátorokat, ha nagyon erős a fény, illetve a komfortosságot is szolgálják, hogy puha legyen matrac, amin fekszenek. Aztán ugye, van itt egy kis amolyan fészek körülöttük, ahhoz is szükségünk van rá, illetve már a nagyobb babákat, amikor visszük valahová, akkor puha, meleg takarók is kellenek. Így textíliákat fogunk beszerezni a most kapott összegből a babák ellátásához – mondta Dr. Nagy Andrea.

Aki pedig lemaradt volna az idei jótékonysági futásról, az se csüggedjen, hiszen jövőre ismét nemes céllal vár mindenkit a DEAC május 1-jén.