A Loki belépett Európa kapuján

Legyőzte a Paks együttesét, így kiharcolta az nemzetközi kupaszereplés lehetőségét a DVSC az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában! A mérkőzés egészét tekintve teljesen megérdemelten szerezte meg a hazai gárda, amely szemernyi esélyt sem adott a Paks együttesének. A mérkőzés végén felállva tapsolt a debreceni közönség, amely kellőképpen megünnepelte a bronzérmet.

0
dvsc_paks1-Medium-300x200 A Loki belépett Európa kapujánA mindent eldöntő találkozóra csupán a kapuban változtatott Herczeg András a Ferencváros elleni összecsapáshoz képest. A sérült Nagy Sándort Tomas Kosicky váltotta az egyes poszton, a szlovák kapus nem először kapott lehetőséget a bajnokságban. A mezőnyben tehát nem változott a mester az elmúlt találkozóhoz képest. A mérkőzés előtt a szezon legjobb Loki játékosát díjazták, a Zilahi-díjat a csodálatos szabadrúgás gólokat és szögletből is gólt szerző Bódi Ádám kapta.

Rögtön az 1. percben Zsóri és Fejes csaptak össze keményen, a levegőben, szerencsére ápolás után mindketten tudták folytatni a játékot. Nagy lehetőség a Paks előtt a 12. percben, a korábbi debreceni Könyves kényszerítőzött társával, ám mielőtt lövőhelyzetbe került volna, Ferenczi szerelte. Újabb Könyves helyzet a 15. percben, aki ezúttal is a jobb oldalon iramodott meg, lerázva védőinket, azonban Kosicky beleért a lövésébe, amely így a kapu mellett kötött ki. Hiába alakított ki több lehetőséget a vendég Paks, a 19. percben Ferenczi kapott labdát középen mintegy 40 méterről, két védő rázott le magáról szép cselekkel, majd tökéletesen tálalt Szécsi elé, aki higgadtan csavart a kapu jobb felső sarkába (1-0). Nem sokat kellett várni az újabb debreceni gólra, a 24. perben Bódi helyezett tökéletesen egy számára szinte ziccernek tekinthető 18 méteres szabadrúgást (2-0). Öt perccel később bal oldalon szövögette támadását a vendéggárda, Simon vitte le egészen az alapvonalig, majd adott be laposan, amelyre pontosan érkezett Cseke és a kapuba passzolt (2-1). Egy perccel később Bényei harcolt meg a labdáért, majd Bódihoz továbbított, aki lövés helyett Varga Keinhez tálalt, szélsőnk lövése azonban az oldalhálóban kötött ki. Ami késik nem múlik! A 33. percben Szatmári jó hatvanméteres indítást nyújtott meg Szécsi felé, aki nagyszerűen ismerte fel a helyzetet, hogy a kapus kimerészkedett kapujából és átemelte felette a labdát, amely így a hálóban kötött ki (3-1). Két perccel később kis híján Bódi is megszerezte második gólját, éles szögből megeresztett 20 méteres szabadrúgása a kapufán csattant. A 44. percig kellett várni az újabb helyzetre, a védelmünk fellazult, így Szabó üresen vihette a labdát a bal oldalon, majd középre adott, azonban Könyvesnek hosszú volt a labda.

A félidőben a Debreceni Sportélet díjazta a legjobb utánpótlás játékosokat minden korosztályban, illetve Sándor Csabát, aki az első ízben megítélt Garamvölgyi Lajos vándordíjat vehette át. Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

A félidőben cserélt Herczeg András, Zsóri Dániel helyett Damásdi Alex érkezett. Az 51. percben középen támadtunk, előbb Varga Kevinnel szemben szabálytalankodtak, azonban pont Damásdi elé került a labda, aki betört a tizenhatoson belülre, a vele szemben lévő Lenzsér pedig a földön fekve próbálta szerelni, a játékvezető szerint kézzel, így büntető következett. A tizenegyest Tőzsér magabiztosan értékesítette, a kap jobb oldalába vágva (4-1). A 66. percben a sokat dolgozó és jól is játszó Varga Kevint Aleksandar Jovanovic váltotta. A 73. percben Bódi indította nagyszerű ütemben Szácsit, aki végigvágtatott a bal oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve lőtt is, azonban nem talált kaput. A 79. percben Bódi kínálta meg egy távoli lövéssel Nagy Gergelyt, azonban a vendégek kapusa hárított. Hét perccel a vége előtt kihasználta utolsó cserelehetőségét is Herczeg András, a kétgólos Szécsi Márk helyett Takács Tamás folytatta a pályán. Az utolsó percekben leginkább fesztiválhangulat jellemezte a találkozót, hiszen a DVSC győzelme nem forgott veszélyben, míg a vendég paksiak nem találták a debreceni védekezés ellenszerét. Leginkább Herczeg Andrást éltették a szurkolók, hiszen nem vitás, hogy ő rakta le ennek a csapatnak az alapjait. A mérkőzés végén még egy paksi lehetőséget jegyezhettünk fel, Remili lövését azonban az egész mérkőzésen magabiztos Kosicky védte. A pályán történtek azonban kezdtek kevésbé fontosak lenni abban az értelemben, a hazai közönség nagyszerű hangulatot teremtett, az utolsó percekben felállva tapsolt a 6000 fő. A végeredmény pedig 4-1 lett, amellyel csapatunk bebiztosította harmadik helyét a bajnoki tabellán, ezzel kiharcolt az európai kupaindulás lehetőségét!

Ezen a találkozón olyan mentalitásban játszott a DVSC, amelyben igazán szeretnék a szurkolók, ez volt az a 90 perc, amelyen meg lehetett koronázni az egész éves teljesítményt. Nem volt kérdés, hogy ezen a napon a mieink voltak a jobbak és két vállra fektették a Paks csapatát. Az egész éves teljesítményt tekintve pedig teljesen megérdemelten szerezték meg a bronzérmet, a Ferencváros és a Mol-Vidi után a legtöbb győzelmet aratta, hazai pályán pedig mindössze két vereséget szenvedett el 17 összecsapáson. Gratulálunk a DVSC labdarúgócsapatának, amely a nyáron az Európa Ligában szerepel, így 2016 után újra fellép a nemzetközi kupaporondra.

Szép volt srácok! Ez Debrecen!

OTP Bank Liga, 33. forduló

DVSC-Paksi FC 4-1 (3-1)
Nagyerdei Stadion, 6000 néző. Vezette: Erdős (Szert, Vígh-Tarsony)
DVSC: Kosicky – Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Haris, Tőzsér, Varga K. (Jovanovic, 66.) – Szécsi (Takács 84.), Zsóri (Damásdi, 46.)
Paks: Nagy G. – Kővári, Lenzsér, Fejes, Szabó J. – Cseke, Windecker (Kesztyűs, 76.), Papp (Egerszegi, 69.) – Könyves, Simon, Bartha (Remili, 69.)
Gól: 1-0 Szécsi (19.), 2-0 Bódi (23.), 2-1 Cseke (30.), 3-1 Szécsi (33.), 4-1 Tőzsér (52.)
Sárga lap: Windecker (22.), Szabó J. (24.), Bartha (43.)